tisdag, november 20, 2018

Fåglar emellan

Rent generellt gillar jag fåglar.
Skarven är dock ett (av två) undantag. Den invaderar, tar över, lortar ner, ungefär som min andra hatfågel kanadagåsen. Även om exkrementerna i båda fallen så småningom fungerar som gödning så är deras uppförande riktigt trist, man kan faktiskt kalla det skittrist.

Men det hindrar inte att det ser lite häftigt ut när skarven står där i novembersolen och torkar vingarna, eller lagrar värme eller vad det nu är han gör  kanske vill han bara försöka se ut som en ängel?

Dock undrar jag lite vad måsen tänker. Den står precis lika orörlig, verkar studera sin större släkting på visst säkerhetsavstånd. Finns det kommunikation, fåglar emellan?
Jo, jag vet, måsar skitar också ner. Fast inte som skarvar och kanadagäss.

Copyright Klimakteriehäxan

6 kommentarer:

  1. Vilken bild!
    Rent generellt gillar jag inte fåglar, eller fåglar som är större än sparvar närmare bestämt.
    Är dock ganska övertygad om att de kommunicerar med varandra både när det gäller mat, "flygrutt" och fara.
    Din bild tolkar jag som att även måsen njuter av solen och bara betraktar skarven.

    SvaraRadera
  2. Synd att de befann sig så långt från land ... och att jag inte hade lite häftigare optik på kameran ... men ändå! Kul att du gillar!

    SvaraRadera
  3. Spännande novemberbild, och de nyttiga asfåglarna som är så viktiga; kråkor, skator... som äter döda överkörda djur. heder åt dem ❤️

    SvaraRadera
    Svar
    1. Många fåglar är trevliga, även om jag gör några undantag ... blir spännande att se om den elaka hackspetten återvänder och ger sig på vårt husigen ...

      Radera
  4. Så klart kunde jag inte låta bli att kolla upp det där med skarven. Den torkar tydligen vingarna efter att fiskat i vattnet. Undrar vad som händer om det kommer en vindpust? Platt fall?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag googlade också :-D! Deras fjädrar torkar inte lika lätt som på andra sjöfåglar, fast experterna verkar inte vara helt överens om att det handlar bara om det, att värma kroppen generellt KAN också vara en anledning. Tror de har låg tyngdpunkt. Såg en gång på stranden i Båstad hundratals skarvar som stod med vingarna utbredda, det var nästan läskigt!

      Radera