måndag, november 12, 2018

Uppvaktad

Att fylla år nu för tiden är rätt så annorlunda om man tänker tillbaka några år.
Som barn var det spännande med paket, kanske kalas, hembakt tårta.
I vuxen ålder inte riktigt lika spännande men ändå trevligt. Önskelistan har också förändrats. Idag står det god mat, champagne och blommor högst upp på min, och det brukar jag faktiskt få!

I helgen var det dags igen, och jag hoppas på ett gott nytt år. Kalorimässigt blev det en hejdundrande avspark, för tårtan ni ser på bilden var inte bakad efter något Viktväktarrecept precis: chokladmousse i tjockt lager ovan på kladdkakebotten, hela härligheten täckt av choklad, med små maränger, chokladkrusiduller och marsipanblommor. Mums!

Detta imponerande bakverk är förvisso lite mer än en BAKELSE, men Sanna, som har satt just det ordet som tema för Gems Weekly Photo Challenge, har nog inga synpunkter på bakelsens storlek. Hoppas jag.

Nutida födelsedagsbarn uppvaktas förvisso inte bara med nybakat. Nej, hälsningarna dräller in digitalt i sociala medier, från vänner, barndomskamrater, kollegor, kusiner, tremänningar, syskonbarn, syskonbarnbarn, folk som man knappt träffat (men de finns på Facebook) och några man nästan inte ens vet vilka de är.

Men inte nog med det. Det kommer till synes personliga gratulationer från andra aktörer som jag har eller har haft någon sorts relation till, aktörer som har koll på mig tack vare den moderna tekniken:
Ica
Clas Ohlsson
Ur&Penn
Guldfynd
Yves Rocher
Tele2
Och så GodEl. Som till och med sjunger för mig!

Snacka om att bli firad! (då har jag kanske ändå glömt någon av alla dessa gratulanter).
Bara att tacka och ta emot. Samt ta en bakelse/tårtbit till.


Copyright Klimakteriehäxan

30 kommentarer:

  1. GRATTIS till dig och idag fyller min äldsta, men han gillar inte bakelser däremot har vi en sjuåring till helgen och hon gillar bakelser. Ja, det är mycket små presenter som dimper ner i mail och brevlåda från många aktörer när vi numera fyller år. Och visst är det maten och den goda drycken som lockar numera. Själv ska jag iväg och köpa present år sjuåringen samt träffa sonen, som vi firade igår på restauran - ja, han har kommit i den åldern då presenter inte är speciellt aktuellt. Men en kram och en god lunch kanske.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kramar får vi aldrig för många, oavsett ålder!

      Radera
  2. Gratulere med overstått dag.
    Skikkeleg feiring ser eg.
    Kaken ser kjempegod ut. Og ein tåler litt kalorier ein
    gong i blant.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Jo, det blev ett ordentligt kaloritillskott den dagen ...

      Radera
  3. Grattis lite i efterskott på födelsedagen! Hurra hurra hurra!!!

    SvaraRadera
  4. Haddenäran i efterskott! Du ser ut att ha blivit firad och den där tårtan ser ju till och med god ut (till skillnad från den mina grannar hade) och jag förstår att du njöt av den, Det SKA man göra, den är ju DIN födelsedag, eller hur!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Väldigt god tårta var det! Och den var ju vacker dessutom! Jag åt nog lite väl stor bit ... men men det är smällar man får ta.

      Radera
    2. Definitivt! Tänk på mödan någon lagt ned på att göra tårtan, då är det ju en hädelse att kasta dessutom! Särskilt om den är god.

      Radera
  5. grattis! jag kommer efter

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack och grattis till dej, när nu den dagen infaller?

      Radera
  6. Stort grattis i efterskott! Ska man firas så ska det göras ordentligt och den eleganta tårtan passar perfekt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Och nu är den ett minne blott ...

      Radera
  7. Wow, vilken tårta....det vattnas i munnen när man går på bloggrunda idag. Jag hade gärna tagit en bit eller två. Grattis i efterskott =) kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack och ja, det var en riktigt smarrig sak!

      Radera
  8. Stort, stort GRATTIS i efterskott! Vilken tårta! Ett konstverk från Gunnarsons. WOW!

    Å visst är det kul(????!!!!) att även bli firad av företag, bara de ger en presenter i form av bonuscheckar/rabatter;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Men denna tårta har aldrig varit i närheten av någon Gunnarson. Kommer från ett gymnasium i Enskede där man bl a har bageri- och konditorverksamhet, som synes med rätt lyckat resultat!

      Radera
  9. Stort grattis! Och en stor bakelse denna dag är ju helt perfekt. Dessutom ser den försvinnande god ut förutom att den är vacker.En riktigt god tolkning av veckans tema.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den tårtan föll oss på läppen, skulle man kunna säga ... :-D

      Radera
  10. Grattis i efterskott. Man kan ju fundera på hur en bakelse ska se ut. Är det bara formen som avgör? Måste bakelser alltid vara fyrkantiga eller runda för att vara bakelser? Tårtan - den jättestora runda bakelsen - ser ju verkligen helt oemotståndlig ut. Jag förstår att den var himmelskt god.
    Ingrid

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Den var god, hade gärna bjudit dig på en bit!

      Radera
  11. Grattis i efterskott. Så härligt att få så många gratulationer. Jag har själv tagit bort bocken för uppvaktning på födelsedagen på Facebook, så det är bara de närmsta som vet när jag fyller år. Men tårta måste det alltid vara.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! En tårta är förstås aldrig fel!

      Radera
  12. Grattis! Den tårtan var en bra början på det nya året!

    SvaraRadera
  13. Grattis i efterskott och tårtan ser fantastisk ut!! Jag har också tagit bort infon om när jag fyller åt på Facebook, känner mig mig bara skyldig att komma ihåg att gratulera andra om de grattar mig. Fast det är också väldigt roligt att bli uppvaktad och du verkar sannerligen ha blivit det. Kul!!

    SvaraRadera
  14. Hipp, hipp, hurra for deg, slanke deg kan du gjøre " i morgen"!
    Det gjør man ikke på fødselsdagen sin. Da nyter man bare... vel unnt!

    SvaraRadera
  15. Grattis i efterskott! Du har så rätt i att det kommer gratulationer från alla håll numera. :-)

    SvaraRadera
  16. Wow den tårtan var mäktig, och tung! Jag fyllde år förra veckan o räknade in mer än hundra hälsningar på facebook! Och glad blev jag eftersom jag inte träffade min familj eller närmaste vänner. Jag är urkass på att fira oavsett vad det gäller. Inte blir det bättre med åren. Kul att höra att du går all-in med champis!

    SvaraRadera
  17. Grattis i efterskott finaste vilken härlig födelsedag med allt dessa firande. KRAM

    SvaraRadera
  18. Grattis några dagar försent :)

    SvaraRadera