tisdag, november 13, 2018

När isen ligger

Jag tillhör inte entusiasterna. Ogillar skridskor. Undviker fruset vatten sen jag var nära att drunkna i Årstaviken. Har i själva verket aldrig någonsin gett mig ut på isbanan i Kungsträdgården. Men nu ligger den där, åkklar och blank. Och skrinnarna kommer! Kanske är det i väntan på "riktig" is att åka på. De ser ut att ha rätt kul ändå, och hela installationen lyser förvisso upp i det annars tämligen kompakta novembermörkret.

Copyright Klimakteriehäxan

10 kommentarer:

  1. Att titta på = helt okej, men inte skulle jag vilja åka skridskor där. Har en lårbenshals eller rättare sagt två att tänka på.

    PS. Har samma inställning som du vad gäller skridskoåkning. Å för att vara helt ärlig så kan jag knappt åka på dessa "fotdon". DS.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag blev heller aldrig duktig på skridskor, kvalade inte för konståkningsrör ...

      Radera
  2. tja, jag bröt axeln i våras när jag åkte skridskor med barnbarn - men annars gillar jag även inlines - har åkt en del, spelat ishockey med sönerna, enda mamman som var med i föräldrarmatcher.

    SvaraRadera
    Svar
    1. (när jag var barn, innan skolåldern, ramlade jag i nån dam, kroppen fullt med blodiglar som mamma fick plocka bort - det dämpade min lust att bada tills jag var tjugo. Sen ville jag inte vara rädd mer... badat i havet med barnen, tång och allt, lärde sönerna att dyka - något jag inte kunde som barn.. tog simmärken tillsammans med barnen, kul.

      Radera
    2. Simmat med ungarna har jag ofta gjort men när de åkt skridskor har jag stått bredvid!

      Radera
  3. Någon skridskoåkare har jag aldrig varit men jag har inget emot att titta på åkarna. Konståkning på tv har också roat mig en del genom åren.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Konståkning på tv är en höjdare!

      Radera
  4. Det är ju jättekul att åka skridskor! Vi har åkt lite grann med sonen så han behärskar/-ade i alla fall tekniken.

    Vet du om att det finns en ishall häri Benalmádena, på Costa del Sol! Till och med ett hockeylag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Och så måste jag ju tillägga att det ser ju helmysigt ut där vid Kungsan! Undrar om jag inte var där med skolan en gång för en massa år sedan. Jomen det var jag.

      Radera
    2. Vet du att jag har bekantas bekanta vars döttrar spelar hockey i spanska landslaget ... fast jag borde kanske kolla att det fortfarande stämmer ... För egen del har jag valt bort skridskor en gång för alla. Men jag är lite som Snobben, åker elegant med hopp och piruetter i fantasin!

      Radera