torsdag, oktober 03, 2024

CITAT – om elefanter och politiker

De hjälper varandra och ger toppjobb med höga löner till sina kompisar. Framför allt tror de att lagar och regler inte gäller dem. /.../ Elefantkyrkogårdens försvarare hävdar att ingen skulle våga söka jobb där man kan bli petad av politiska skäl, om de inte hade något slags garantier. Hur tror de att resten av befolkningen lever egentligen? Blir toppchefer av med jobbet får de väl göra som alla andra och leva på a-kassa medan de letar efter något nytt. I den riktiga världen kan man bli arbetslös för att man har tagit en ask med gem från kontoret. Men den som är tillräckligt framgångsrik politiker kan göra precis vad den vill utan konsekvenser. Till och med bryta mot grundlagen.

-Så har det hänt igen. En synnerligen välavlönad person på ett viktigt jobb har gjort bort sig och förlorar därmed sitt arbete. Anna Kinberg Batra, nyss landshövding i Stockholm, måste flytta. Men ingen behöver tycka synd om henne  tvärtom. För de regler som gäller den här politiska personalkategorin gäller inte i allmänhet. Och, för tydlighets skull, detta system fungerar (och utnyttjas) oavsett vilken "färg" regeringen har. Citatet ovan är hämtat ur en ledare av Susanna Kierkegaard i Aftonbladet i dag. Hörde jag någon som tillsammans med mig suckade och åtminstone tänkte på ordet "politikerförakt"?

4 kommentarer:

  1. Anonym3:19 em

    Det är fan ta mig inte klokt.

    SvaraRadera
  2. ny Mona Sahlin, män har alltid gjort så... därför är det färre kvinnor överallt

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fast Mona S hamnade inte på elefantkyrkogården, hon var "bara" partiledare, hade ingen fin offentlig post som AKB. Andra sossar, däremot, har landat där. Senast fallet är väl Dan Eliasson.

      Radera