fredag, oktober 11, 2024

Om hösten

Ingen kan komma och påstå annat än att hösten nu är här på riktigt, även om vi inte dragit tillbaka klockorna än. På sätt och vis kan det kännas dystert, men det går inte att komma ifrån: varje årstid har sin absoluta charm! Vi fokuserar på hösten i dag, för att svara på fem fredagsfrågor från Elisa Matilda.

  1. Vad är din favoritaktivitet att göra på hösten? Kura i soffan med bok, korsord, sudoku eller mobil. Medan regnet skvalar därute ...
  2. Vilken doft eller smak förknippar du mest med hösten, och har du något särskilt minne kopplat till den? När jag var barn och vi hämtade årets äppelmust från musteriet var det nästan högtidligt att dricka det första glaset. Så gott!
  3. Om du skulle planera en perfekt höstdag, hur skulle den se ut från morgon till kväll? Sol, vindstilla, promenad bland alla de vackra höstfärgade träden. Lunch utomhus i en varm vrå. Dusch. Runda av med en bok, något gott till middag, gärna i trevligt sällskap, och (kanske) en stund i tv-soffan. Godnatt!
  4. Vilket höstplagg är du mest förtjust i? Någon av alla mina gosiga koftor tror jag. Har att välja på. Men (för utomhusbruk innan det blir smällkallt) min kappa, design Gunilla Pontén, är fortfarande jättesnygg trots att den börjar bli riktigt gammal.
  5. Har du någon höstritual eller tradition som du ser fram emot varje år? Tänder fler levande ljus ju mörkare kvällarna blir.
Önskar er alla en fin hösthelg oavsett väder och humör! Känns det lite grinigt kan det ju bara bli bättre!

Copyright Klimakteriehäxan

10 kommentarer:

  1. riggat led-slinga i trädgården och tänder när Normaltid börjar, och skaffat fina batteridrivna LED-kron-antikljus, passar fint bland mina böcker

    P.S:
    har en bok du inte läst...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, du har nog hundratals böcker som jag inte läst! Eller tusen?
      Ljus är viktigt så här års, har också köpt LED-varianter. Barnbarnssäkert.

      Radera
    2. pjäs av Edna O'Brien där Maggie Smith spelat som Virginia Woolf

      Radera
    3. Såg det på din blogg, glömde kommentera - tack för tips, den kommer jag att titta på!

      Radera
  2. Åh, det där med musten lät ju mysigt, det skulle man velat uppleva också, förstår att det är ett härligt doft- å smakminne!
    Ju längre in på året desto fler ljus, helt klarT1
    Ha en fin fredag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vet att många mustar sina äpplen i år, fast nu har jag inga egna att klämma saften ur ... men det var väldigt gott, både doft och smak!½

      Radera
  3. Det känns med lovligt att ingenting göra när det är höst. Man kan bara mysa! Vissa plagg blir man aldrig trött på! Ett mustigt minne vill jag lova! Ha det gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Höstmys ska inte föraktas - man får göra det bästa möjliga av alla situationer! Trevlig helg!

      Radera
  4. Japp, hösten har verkligen anlänt efter 60 timmar kontinuerligt regn. Men just ikväll skiner solen vid 7 grader.
    Du verkar gilla hösten med allt vad det innebär. Jag kan iofs också tycka om smattrande regn ute, men då ska det vara som vaggvisa innan jag somnar på kvällen;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag gillar hösten på sätt och vis, försöker hacka i mig vad som bjuds ... visst sover man gott om regnet trummar på fönstret. Men det gör man förstås också om vågorna kluckar mot strand i ljummen nattemperatur!

      Radera