söndag, oktober 20, 2024

Svårfångad skyltning


Fick syn på henne när jag just klivit av t-banan. Och såg att hon hade en "skylt" på sin kasse. Varpå jag inledde ett förföljande som pågick, uppför första rulltrappan, sedan uppför en lång rulltrappa till. Hon seglade igenom spärren på väg ut mot Östermalmstorg när jag äntligen (nästan) lyckades ta en bild. Jo, jag inser att den är svårläst och oskarp, texten på hennes väska, men den har ju sin poäng som tilltalar mig: "We´re all part of the same story." Det är vi ju!

Nästa "skylt" hittade jag också i tunnelbanan, på perrongen till stationen Näckrosen i Solna. Även den lite svårfångad, men här var det inte motivet som rörde sig utan människors ben som hade bråttom vidare ...

Skylt nummer tre denna Skyltsöndag, som vi högtidlighåller tillsammans med BP och, troligen, Angelgirl, AnkiByblixtraCarita ChristianKajsaLisa LillaSyster, Paula, PettasSusjosStefanTony och Åke var just på väg ner i återvinningen. Då insåg jag plötsligt att motivet på plastkassen är som en liten och iofs ganska diskret reklambild för turisternas Grekland: blått hav med fisk, sol, vind, vågor och en båt som låter människor njuta av alla elementen på en gång (OK, jorden oräknad).


 Copyright Klimakteriehäxan

6 kommentarer:

  1. Hahaha, du fick slita hårt för ditt bidrag... men vad gör man inte för BP:s skyltsöndag, bra jobbat!
    Ha nu en skön söndag å vila upp dig efter skyltjakten.....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag mådde väl bara bra av att ta några snabba steg - kvinnan med kassen gick fort och stod inte ens stilla i rulltrappan! Men du vet hur det är, ibland får man anstränga sig lite extra ...

      Radera
  2. Det var en annorlunda Skyltsöndag minsann! Bra jobbat där. Gillar texten på kassen och även den på t-banans golv. Bröd och rosor - rätt tänkt. Tror jag.
    Plastkassen från Grekland ser visserligen "begagnad" ut. Och hade du varit min svärmor hade du strukit kassen;-) Nej jag skojar inte;-)
    Gillar din Skyltsöndag skarpt! Tusen tack för den och alla länkar:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja men lite originellt skyltat blev det väl i dag ...?!?
      Men om man stryker en plastkasse blir strykjärnet förstört så det skulle jag starkt avråda från ...

      Radera
  3. LillaSyster6:29 em

    Bra jobbat! Bra budskap:)

    SvaraRadera