söndag, september 16, 2007

Hemma hos Svenssons igen

I går blev vi inbjudna till dem igen, Svenssons i Vivalla.
Det var tio år sedan sist.
Och visst blev det väl ett glatt återseende? Soffan finns på sin vanliga plats, tv:n står på, det blir hämtpizza till middag och Gustav talar fortfarande lika varmt om brevbärarens viktiga roll i samhället. Dock har han råkat missa att han och hustrun faktiskt röstar olika i riksdagsvalen.

Mycket är sig likt. Inte minst det faktum att två fullständigt fenomenala skådespelare står för huvudrollerna. Suzanne Reuter och Allan Svensson har en timing som de flesta såpastjärnor inte ens kan drömma om.

Deras rollfigurer, Lena och Gustav, verkar trots allt inte ha blivit så värst mycket äldre på åren som gått. Skillnaden syns förstås mer på ungarna, numera vuxna, med egna karriärer och kanske också en liten annan syn på Vivalla.
Vi i publiken har i alla fall lätt att koppla på Svensson-livet igen.

Själva grundidén är ju faktiskt lysande. ”Hem till byn” har redan bevisat det.
Fler gamla tv-serier borde tas upp igen, sedan åren har gått.
Vad har hänt på radhusgatan där ”Svenska hjärtan” utspelade sig? Bor Fred och Barney i ”Familjen Flinta” fortfarande i stenhus? Vem har vid det här laget fått vem i ”Vänner”? Blev Jerry Seinfeld någonsin gift? Och hur länge fick Matt Santos i ”Vita Huset” sitta kvar som USA:s president? Tänk om Homer Simpson konverterar, blir muslim?!

En sak är i alla fall säker: fortsättningen på ”Desperate Housewives” behöver vi inte vänta i tio år på. Höstomgången startar nu på tisdag.

Copyright Klimakteriehäxan

4 kommentarer:

  1. Anonym10:15 fm

    "Six feet under" klarade av det där i och med att man i sista avsnittet fick veta hur det gick för samtliga!!! det var ju oxå ett grepp!

    SvaraRadera
  2. Anonym10:53 fm

    är det sant? oh jag längtar

    SvaraRadera
  3. Anonym3:23 em

    Svenska hjärtan minns jag... mannen som drog in gräsklipparen i vardagsrummet och klippte mattan...

    jösses, vad jag skrattade. För komiskt var det ju i hans vånda.

    Ha en skön söndag!

    SvaraRadera
  4. Nina: Den gången skrattade jag så jag tappade andan. Och det är ju alltid så att riktig komik innehåller en del smärta.

    Jag älskar Svensson Svensson - hade mitt första jobb i Vivalla, så jag känner mig SÅ hemma där.

    SvaraRadera