torsdag, januari 16, 2014

EBYC – trend för festsugna

USA:s första dam fyller 50 i morgon. Hon ska ha kalas, självklart  det har ju de flesta som fyller ett halvsekel, såväl presidenthustrur som vi vanliga födelsedagsbarn.
Men Michelle Obama ska inte ha vilket Vita Huset-party som helst. Dels påpekas det att de inviterade bör ha bekväma skor. Och så står det "EBYC" på inbjudningskorten, vilket är en förkortning för Eat Before You Come (Ät innan ni kommer).

När hennes make fyllde jämnt för tre år sedan var det barbecue och man vågar anta att folk åt sig mätta på gott och grillat. Nu blir det andra bullar. Gästerna kommer att bjudas på förfriskningar, underhållning, dessert och dans. Beyoncé tros vara en av artisterna. Hon kanske får en bit i personalmatsalen (hon ser inte ut att äta särskilt mycket), medan resten alltså får se till att ha stoppat i sig något innan festen börjar.

Naturligtvis är detta ett hett debattämne i Washington DC med omnejd. De flesta hade väl väntat sig om inte en exklusiv meny med tio olika beståndsdelar så i alla fall en fin trerätters, något att prata om i teves morgonsoffor och analysera i pressen, med synpunkter på val av råvaror och näringsriktighet. Mrs Obama säger sig nämligen vilja inspirera till hälsosammare matvanor i ett samhälle som befolkas av allt fetare medborgare.

Nu är tipset hur som helst att för den som vill ha fest men hålla kostnaderna nere är EBYC den nya trenden som kan sprida sig, även om etikettexpertisen rynkar på näsan.
Bara att haka på! ÄINK! Kan The First Lady så kan väl du!
Fast det är klart: funderar du också på att kontraktera Beyoncé som grädde på (det obefintliga) moset blir det nog inte särskilt billigt ändå.

Copyright Klimakteriehäxan

PS Happy Birthday Michelle!

5 kommentarer:

 1. Ska kolla om det stod någon förkortning på ett inbjudningskort jag fick igår... Släktkalas, anordnat av en av de yngre, det börjar kl 14 och man kan få övernatta... men det står inte om det börjar med mat eller om det är lekar och andra förströelser i flera timmar först...
  Jag törs fråga, det är ju en släkting - har gjort bort mig några gånger på andra tillställningar, kommit vrålhungrig och varit nära att svimma efter flera timmars mingel och tipspromenader - likaväl som jag kommit mätt och glad och blivit serverad från ett dignande bord.
  ÄINK. Jättebra! men tänk om man slirar på I-tangenten? ÄIINK...

  SvaraRadera
 2. Ja den felskrivningen skulle kunna leda till ren katastrof! :-D
  Jag har också varit med om att sitta i bil flera timmar på förmiddagen för att mötas av en fika när alla normala människor vill ha lunch ... men jag överlevde uppenbarligen!

  SvaraRadera
 3. vi finnar är duktiga på knytkalas, fast på våra fester har vi även polacker, perser och lite annat löst folk, infödingar.

  I Holland blev vi bjudna bara på drinkar och cigaretter (!) efter en lång färd...

  SvaraRadera
 4. Anonym12:14 em

  Jag tycker att det är kul att MO vågar vara annorlunda - och B kanske uppträder gratis - bara för PR och ärans skull :)

  Kulsprutan

  SvaraRadera
 5. Anonym6:46 em

  Fördelen med ÄINK är ju att förfriskningarna kvarstår på menyn, och dessa gör förmodligen snabbare verkan på halvtom mage, så att man kan glömma tråkigheterna med den uteblivna maten. :-)

  SvaraRadera