lördag, juli 04, 2015

BUS lagom till JAS

Ni kan ju inte heller ha undgått att lägga märke till det: vi lever i förkortningarnas tid. Och väldigt ofta har de där moderna sammandragningarna sitt ursprung på nätet, i olika sociala medier, och då gärna på engelska: WTF (What The Fuck), LOL (Laughing Out Loud) och så vidare i all oändlighet.

Ofta handlar det om så kallade akronymer, när man skrivit ihop initialbokstäverna i flera ord så att de bildar ett nytt. Så här års dyker ett par av dem upp titt och tätt: BUS och JAS. De är för omväxlings skull helsvenska. Vad de betyder? Nej, inte Jakt Attack Spaning som det där vråldyra försvarsflygplanet uttyds, inte den här gången. Nu handlar det i stället om ett BUS, som med fördel används innan det blir dags för JAS. Det är lätt att dras med, särskilt efter den iskalla våren och allt regnandet.

Om den lyser ska inte BUS behövas ...
BUS står alltså för Brun Utan Sol och anbringas lämpligen i tid för JAS, som betyder Juli, Augusti och September. Alltså de där sommarmånaderna när man oftast har semester, söker solens strålar och försöker vila sig i form, samtidigt som man vill bli av med vinterns grågrönvita likfärg, den som biter sig fast framför allt på benen.

Men det är en konst, det där med BUS. För ett antal år sedan gjorde jag ett tappert försök. Mina ben blev randiga i olika bruna, röda och orange toner på ett högst iögonenfallande sätt. Dottern höll på att skratta ihjäl sig och jag fick hålla mig stenhårt till långbyxor vad det än gällde för klädkod och väderlek. Fast till skillnad mot ränderna på en äkta zebra gick ju mina ur, tack och lov ...

Nu har ju solen varit nådig mot oss i flera dagar och BUS borde vara överflödigt. Tycker att jag fått lite färg på näsan, trots skyddsfaktor 20. Fast det är det där med de bleka benen. Kanske läge att göra ett nytt försök? Vi har ju redan börjat knapra på JAS. Och randigt kan ju vara snyggt, i alla fall ibland!

Copyright Klimakteriehäxan

PS Gjorde ett nytt försök  i går kväll. Ser helt OK ut. Men det gör inte mitt underlakan ... och jag tog långbyxor ändå. För säkerhets skull.

4 kommentarer:

 1. Pröva fler kulörer, det är väldigt inne med regnbågsfärgat.

  SvaraRadera
 2. JAS betyder också att man kan beskära alla träd utan att de blöder...

  SvaraRadera
 3. Bloggblad - gillar regnbågen mer på himlavalvet än på mina ben - du hade väl inte tänkt föreslå att jag ska gå och tatuera mig?????
  Hannele - bra att veta för den som har några träd att beskära ...

  SvaraRadera
 4. JAS har också radar som mKen jobbat med för typ hundra år sedan...

  SvaraRadera