torsdag, juli 02, 2015

Varning – för vad då?

Det är Dottern som får syn på den när vi kommer susande i utkanten av Arvika. Hon tvärbromsar, gör en U-sväng. Vad var det där för skylt egentligen? Måste kollas!

Uppenbarligen är det en tjej som håller på med något vägarbete, med spade som redskap. Hon har högklackat på fötterna, i hennes kjol hänger en liten flicka som dessutom har en hund i koppel. Ett skojigt konstprojekt? Ett feministiskt debattinlägg? Examensarbete från någon designskola? Eller bara ett kreativt hugskott, som det står oss fritt att tolka hur som helst? En varning men för vad?

Jag har inte svaret, är bara nyfiken. Väldigt nyfiken, faktiskt.
Vi gick fram och tittade på skylten på nära håll: den ser alldeles "äkta" ut, gjord i samma material som alla andra vägmärken.
Här måste finnas en historia!
Vet du? Berätta! Kommentarsspalten är din!

Copyright Klimakteriehäxan

4 kommentarer:

 1. varning för lekande tanter :)

  SvaraRadera
 2. Anonym7:38 em

  Kollar igen då...

  SvaraRadera
 3. Bosse 314:40 em

  Det är rätt länge sedan jag kollade vad häxan pysslar med nuförtiden. Jag blev inte besviken,en skylt som bara kan springa ur den Värmländska stölligheta. Arvika har all heder av sin variant av "vägarbete". Annars associerar man lätt med rysk arbetskraft, men den ryska varianten borde nog ha mycket bastantare former. Tyvärr... Inget vettigt förslag trots mina Värmländska rötter.

  SvaraRadera
 4. Ja Bosse du har "hållit dej borta", det har jag märkt! Hoppas allt är väl med dej! Visst är det en märklig skylt!

  SvaraRadera