tisdag, juli 14, 2015

Tisdagstema STEN

God morgon, tisdag! Är det sådant väder hos dig att din tvätt kan torkas utomhus i dag? Den luktar alltid så mycket härligare, renare, då, vad det nu kan bero på, det är så sant som vore det hugget i sten. Men ibland är det svårt att hitta ett ställe att sätta upp den där tvättlinan på. Ja, det kan vara riktigt besvärligt. Fast varför ge upp?

Inte ens mitt i en stenöken ska det väl vara omöjligt, eller hur? Att det inte är det bevisar min bild, från Gran Canaria. Mängden klädnypor antyder att det kan vara ganska blåsigt bland de där stenarna, men då torkar det ju å andra sidan ännu fortare!

Själv ska jag inte tvätta alls i dag, eftersom jag gjorde det i förrgår. Och vi som bor i stora flerfamiljshus, vi kan i bästa fall torka ett eller annat på balkongen, men det där strecket med de fladdrande plaggen på, det hör Barndomslandet till. Därmed också den allra fräschaste doften av nytvättat. Som på Kanarieöarna rimligen bör innehålla ett stänk av havssalt, eller hur?

Jaha, då är ännu ett bidrag i bloggstafetten tisdagstemat på plats. Fler STENbilder väntar via den här adressen. Kanske har någon mer än jag en vän som heter Sten som får sitt porträtt publicerat? Jag var frestad, men valde att avstå ...

Copyright Klimakteriehäxan

12 kommentarer:

 1. Man får vara uppfinningsrik,så går det torka tvätt överallt....
  och faktiskt ska jag hänga ut tvätt idag...även om molnen är lite luriga

  SvaraRadera
 2. Ingen risk att det stänker upp sand och lera på den tvätten! Jag har heller igen möjlighet att hänga ut tvätt och få njuta av den underbara fräscha doften! Härlig bild, visar att det mesta är möjligt! Kanske visar du Sten en annan gång!
  Ha en fin dag! Här skiner solen för en gångs skull!

  SvaraRadera
 3. Blir vel neppe sand på den vasken. Fint bilde.
  "Min" Sten blir ikke portrettert i dag, han får fortsette å være ansiktsløs i bloggverdenen.
  Klesvask henget ut på gammelt t-stativ :) og flagrer lystelig, når det blåser.
  Ha en deilig dag.
  Mormor

  SvaraRadera
 4. Lite finurligt inlägg! Saknar dock bilden på herr Sten.

  Nu påminner du mig dessutom om att jag tänkte tvätta idag. Får nog stoppa i lite i maskinen och sen hänga upp ute i den sköna solen som lyser på oss idag!

  SvaraRadera
 5. Härlig bild! Jag tvättade i går och hängde ute i lite sol o lagom blåst. Bra torkväder, alltså.

  SvaraRadera
 6. Härlig bild, ja det luktar underbart om
  tvätten när den får hänga ute.
  Har turen att ha träd på tomten så mellan
  dom hänger tvätten på tork så länge vädret tillåter:-)

  SvaraRadera
 7. mysigt, ser ut som bergsklättrande sonen efter regn :)

  SvaraRadera
 8. Fyndig och kul tolkning av temat och en härlig bild dessutom trots att man kan tycka att tvätt som hänger på tork kan vara lite intetsägande. Men tillsammans med din text blev det ändå en fullträff :-)
  Ja, här på ön hinner jag knappt hänga upp tvätten förrän det är torrt. Verkligen skönt att slippa torktumlare och visst doftar det gott när det fått hänga i solen.
  Ha en fin fortsatt dag Aina önskar jag dig från Malta !

  SvaraRadera
 9. Fint bilde !
  Her regnar det så det nyvaska sengetyet måtte i tørketrommelen ...

  SvaraRadera
 10. Underbart foto! Med massor av Stenar och andra bykpojkar (hihi så heter klädnypor på finlandssvenska). Jag har tvättat i kommunens tvättstuga just idag, o tänk, det har regnat ihållande från kl 13-20.00 Lite tvått har jag hängt ute på farstubron under tak, resten hänger inne i vardagsrummet, så kan det gå. Livet är stentufft ibland..

  SvaraRadera
 11. Ja men det var väl en utmärkt plats att hänga tvätten på. Tvätten riskerar inga gräsfläckar om man som jag ofta tappar tvätt på marken när jag hänger upp den. Blåser det rejält torkar det fort.

  SvaraRadera
 12. Anonym8:24 em

  Det var ett kul inlägg. Som bonusbild hade Herr Sten inte varit helt fel egentligen ;) Underbar bild som fick mig att räkna klädnyporna direkt :D

  SvaraRadera