tisdag, juli 28, 2015

Tisdagstema HEMGJORT

Väl medveten om att det kan låta i kaxigaste laget kallar jag dem för hemgjorda när de så snällt blommar om, mina orkidéer. Visst, de blir långt ifrån alltid lika pampiga som när de bars hem från blomsterbutiken, men de sprider glädje och grön stolthet omkring sig när knopparna dyker upp, blir rundare och rundare, för att till sista öppna upp en vacker blomma. Sex stycken prunkar just nu, knoppar är på gång i minst två till! Hemgjorda, allihop!

Alltså är denna veckas tisdagstema HEMGJORT, och vad andra knåpat ihop mer eller mindre på egen hand kan ni se om ni tar den här vägen.

Copyright Klimakteriehäxan

10 kommentarer:

 1. Grattis till dina vackra orkidéer! Visst blir man lycklig när de verkar trivas och kommer med nya stänglar! Mina blommar som bäst i december och januari men jag några som blommar redan nu.
  Ha en bra vecka!

  SvaraRadera
 2. Tacksamma blommor sådana som inte behöver så stor omsorg men blommar ändå.

  SvaraRadera
 3. Vacker tolkning! Mina blommar också nu.

  SvaraRadera
 4. Roligt när man får orkidéerna att blomma rikligt och fint!

  SvaraRadera
 5. Klart dom är hemgjorda, med all
  kärlek och vattning du gett dom;-)

  SvaraRadera
 6. De är så vackra just de vita. Själv har jag två som blommar just nu en lite mindre sort och en fläckig, men som vanligt faller väl blommorna av efter en vecka eller två som de alltid brukar hos mig. Begriper inte varför. Du har ju hur gröna fingrar som helst som har så många i blom. Hur gör du för att få dem att blomma länge. Jag känner till en dam som har orchideer som blommar ständigt och som hon gör gör även jag men inte katten blommar mina så länge. Ha en fin vecka.

  SvaraRadera
 7. Åh de är ju så fina, vi har flera stycken hemma som blommar om och blommar om... det är min man som har så gröna fingrar här :)

  SvaraRadera
 8. De flesta av mina orkidéer har blommat om tre gånger men ser väldigt vanskapta ut numera. Det blir nog komposten när de vissnat. Men jag håller med dig om att det är spännande att se när nya knoppar kommer när de stått gröna något halvår.
  Ingrid

  SvaraRadera
 9. Det är väl klart att du ska vara stolt över att kunna sköta om dina skyddslingar så de trivs och blommar, det är väl hemgjort om något. Förstår att du säkert pratar vackert med dem också....det ska man ju göra så de trivs

  SvaraRadera