onsdag, juli 29, 2015

Suverän konstrunda

Tekniken kallas morfning. Första gången man riktigt såg det hända var i en musikvideo med Michael Jackson  "Black or White". Nu ramlade jag på en annan variant, visserligen ungefär åtta år gammal, men vad gör väl det om man inte sett den tidigare?

Här får du inte mindre än fem hundra klassiska kvinnoporträtt utförda av ungefär lika många konstnärer. Mona Lisa och Venus hinner man känna igen, men undan går det! Upphovsmannen heter Philip Scott Johnson om jag törs lita på Youtube.

Hur som helst: njut av en suverän liten konstrunda: fem hundra vackra ansikten (ja jag har inte kollräknat) på mindre än tre minuter!

Copyright Klimakteriehäxan

3 kommentarer:

  1. Jag har sett den tidigare men är lika fascinerad denna gång som jag var den första. Så otroligt skickligt gjort. Kul att jämföra med nutidens kvinnoideal på bild. Här är det 0,01% som visar tänderna, d.v.s. 5 av 500. I våra veckotidningar och modekataloger är väl resultatet det omvända. Men så hade de väl sämre tänder förr i tiden också...
    Ingrid

    SvaraRadera
  2. Bosse 3111:15 fm

    Porträttkonsten har blivit bättre med åren. De tidigare damerna var uppenbart uppsnoffsade till rådande ideal. Mot vår tid blev porträtten ingalunda speciellt välliknande? Men mycket skojigare för betraktaren!

    SvaraRadera