torsdag, juli 23, 2015

Med tummen mitt i handen

Tänk så praktiskt det vore att vara en sådan där händig människa. En som aldrig bangar för nya projekt av vilket slag det vara må.
Förr var jag djärvare. La in heltäckningsmattor, tapetserade, målade både väggar och köksluckor. Delvis av nödvändighet, naturligtvis: att köpa hantverkshjälp var oöverkomligt dyrt. Men det var kul också, när resultatet var klart: Titta så fint det blev! Och jag har gjort det själv!

Det där är ett passerat stadium. När klickgolvet ska läggas är jag på sin höjd hantlangare, men såg har jag aldrig klarat att använda. Inte yxa heller. När tapeter ska upp känner jag att nej, så där många våder blir jag aldrig klar med. De ska ju helst sitta rakt också ... och oj så länge sedan jag tapetserade senast ... En och annan spik kan jag förstås fortfarande slå i, men där ungefär tar det stopp.

Fast min grundtes, att varje klok flicka bör ha en verktygslåda, den gäller, det hävdar jag fortfarande. Kolla in mitt vid det här laget tio år gamla men fortfarande alldeles sanna blogginlägg här, jag tror att du håller med! 

Alltså har jag naturligtvis verktygslådan kvar, med i princip samma innehåll som förr. Men när jag hittar den ryggradslösa hammaren (bilden ovan) måste jag skratta. Och yxan av glas, av Ingalena Klenell, från en konstutställning på Sliperiet i Borgvik, känns också som skapad för den som liksom jag har tummen mitt i handen. Sån tur att det finns folk som kan!

Copyright Klimakteriehäxan

6 kommentarer:

 1. Här är en till som låter diverse verktyg ligga i sin låda. Som du skrev
  i ett äldre inlägg - en händig karl - det räcker för de inredningsbestyr
  som kan vara aktuella.
  Jag blev mycket intresserad av "Sliperiet". Kanske har vi vägarna åt
  det hållet senare i sommar.
  Ha det bra.
  Kram Viola

  SvaraRadera
 2. som den riktiga kvinnan jag är, har jag egen verktygslåda; hänger upp tavlor och annat viktigt. Många som velat norpa saker därifrån... jag har fått klistra "mammas" på min hammare ♥

  SvaraRadera
 3. (säkerhetsglasögon är viktigt, upptäckte vi när sonen sydde på sin symaskin på tjockt tyg, nålen gick av! Han fick spetsen i ögat... efter möda lyckades vi få bort nålspetsen, svettigt. Tur att det gick så bra.)

  SvaraRadera
 4. Jag har också en egen verktygslåda som används när jag slår i x-krokar till tavlor. (Ja hammaren i denna - inte lådan.) Min händighet har denna sommar inskränkt sig till att måla två blomlådor och sy upp två par byxor. Tapetsera och lägga golv skulle jag aldrig drömma om att göra...
  Ingrid

  SvaraRadera
 5. Polargrevinnan - jag vet förstås inte när man hänger om och nytt på Sliperiet, men tycker det är värt att testa!
  Hannele - absolut, man ska ha det, det är ju min grundtes! Skyddsglasögon är naturligt väldigt mycket bättre än nål i ögat ...
  Musikanta - vi är kanske många, vi tjejer med egen v-låda!!! :-D

  SvaraRadera
 6. När jag skilde mig så gav exet mig en egen verktygslåda. Det var en fin gest tycker jag. Han visade på det viset att han brydde sig och dessutom visste att jag kunde svinga en hammare om det behövdes. :-)

  SvaraRadera