fredag, juli 17, 2015

Grönt + blått = vackrast

Var i Sverige är det som allra vackrast?
En fullständigt omöjlig fråga att svara på, tycker jag. Mitt "eget" badberg i Barndomslandet (bilden) är en kandidat. Höga Kusten en annan. Några bohuslänska klippor en tredje. Utsikten över Stockholm en kväll utan regn och storm dyker också upp i min skalle. Lapporten! En vit fjälltopp gnistrande i vintersol? Och ett vallmofält, kanske på Österlen!

Inget av dessa alternativ platsar dock när Världsnaturfonden gjort en lista som utnämner en plats per län i Sverige under samlingsrubriken "Svenska pärlor". Det är experter och "allmänhet" som röstat, vet dock inte vem, när, var eller hur, inte heller hur många som fått vara med.

Gemensamt för de utvalda pärlorna är två färger: grönt och blått. Växtlighet och vatten är två företeelser som vi alla uppskattar, inte bara i semestertider utan också i vardagen: genom köksfönstret, på väg till och från jobbet, eller en uppesittarkväll med husbestyr på balkong eller i trädgård.

Kanske hittar du din favoritplats bland de 21 utpekade ställena på WWF-listan. Eller så får du tips om ett nytt utflyktsmål. En sak är säker: det är väldigt gott om vackra platser som förtjänar etiketten "favorit" i Sverige.

Copyright Klimakteriehäxan

3 kommentarer:

 1. Självklart är det vackrast på Hisingen! ♥
  Hela året!

  Mina vackraste 70 tips runt Göteborg: http://promenadguide.blogspot.se/

  SvaraRadera
 2. Som alltid, Hannele, ligger skönheten i betraktarens öga ... :-D

  SvaraRadera
 3. inget slår kala klippor i höststorm!

  SvaraRadera