onsdag, januari 27, 2016

Sitt fint i nytt shoppingpalats

Det blev en liten onsdagsutflykt i dag, första besöket i nya "shoppingparadiset" Mall of Scandinavia i Solna. Det där med paradis kan tas med en rejäl nypa salt, men ganska nytt är det (invigdes i november) och ja, här finns verkligen möjligheter att shoppa.

Butikerna är oändligt många, de flesta gamla bekanta. Fast eftersom anläggningen är så enorm orkade jag bara trava igenom en bråkdel. Viss kritik har hörts: Stockholm med omnejd behövde inte ett sånt här ställe till. Det kan man tycka vad man vill om, här finns i alla fall över 200 butiker på 100 000 kvadratmeter. Översta våningen rymmer en stor biograf.

Gott om restauranger är det också, och faktiskt rätt gott om folk, om ni nu trott något annat. Här är det tätt mellan barnvagnarna och flanerande pensionärer är det inte heller ont om. I båda fallen handlar det om kundkategorier som gärna sitter ner och tar igen sig mellan affärerna. Och det har man verkligen tänkt på här!

Sittplatserna i Mall of Scandinavia är inte bara många, de är också rätt kul. Glada färger, rymd och ljus runtomkring  det är över huvud taget rymligt och ljust i MoS-et (som skämtarna lär ha döpt hela härligheten till). Dessutom är det tätt mellan strömuttagen där mobilen kan laddas upp medan man vilar fötterna.

Vi som kom med pendeltåget från Stockholm (avstigning Solna, sedan går man bara över en bro och är framme) möter Uiliuili-bänken redan utanför entrén (översta bilden). Den är riktigt tjusig! Ritad av den polske arkitekten Piotr Zuraw, gjord i stål och bokträ, tio meter lång och tre meter bred. Ergonomiskt utformad sägs den också vara, tänkt att inte bara sitta fint på utan hänga på, klättra i, ja användas lite hur som helst! Brukskonst, helt enkelt!

Notera pappa-fötterna som sticker ut ur fåtöljerna ... barnen sover i sina vagnar ...
Copyright Klimakteriehäxan

3 kommentarer:

  1. Vackert och konstruerat så att ingen kan ligga och sova där.

    SvaraRadera
  2. Det kallar jag konst. Roligt. Det finns ett rätt nytt köpcentrum i Malmös utkant. De skulle ha en trädgård på taket bl a. Den har jag fortfarande inte sett. Och inte några roliga "fåtöljer" heller. / Britt

    SvaraRadera
  3. Visst blir man lite glad när inte bara shoppingen står i fokus! För vad vore de där butikerna utan kunder ... som alltså ska tas med i beräkningen och bland annat kunna sitta ner och vila fötterna en stund.

    SvaraRadera