onsdag, januari 20, 2016

Burkminnen

Kan minnen förvaras i en burk?
Svaret är ett obetingat ja.
Få saker lämpar sig så väl att ha minnen i som just burkar, det behöver man inte vara lika hängiven burkslav som jag för att inse.

När julafton var över för den här gången upprepade jag förra årets "installation": i stället för paket placerade jag alla mina julburkar under granen. Tycker själv att det är en rolig idé, som låter några fler än mig se hur vackra de olika plåtlådorna är, nya och gamla i salig blandning, Ikea och vintage och brittiska "finburkar". Engelsmännen har verkligen förstått värdet av förpackningar!

Min äldsta julburk, som snarare borde kallas vinterburk, har en domherre i snö på det lite buckliga och inte helt lättstängda locket. Burken kommer från min mammas köksskåp. Den brukade innehålla hembakta kakor, gärna hennes delikata sockerringar som bestod av vetedeg med extra smör och så pärlsocker ovanpå. Jag minns såväl bagerskan som kakorna när jag tar fram fågelburken, extra lämplig för den som också bekänner sig ha pippi på fåglar förutom att vara burkslav.

Men burkar kan också tjäna som praktisk hjälp för minnet. Ta bara den i mitt tycker ursnygga "fruktburken" på bilden, inhandlad full av gelégodis men köpt enkom för sitt utseende. Det är brittiska Churchill´s Confectionary som har mästerskapet i den här designgrenen. Just fruktburken förvarar jag kvitton och garantilappar i, en sorts minnen det med.

Den ljuvliga djurburken innehöll också marmeladbitar när min blick föll på den, på en godishylla på en flygplats. Och minnet som finns kvar under det rara locket, det handlar om en trevlig resa, förvisso en arbetsresa men en arbetsresa i trevligt sällskap och med bra resultat.

Där ser ni! Minnen förvaras bra i burk. De håller sig rent av riktigt färska, kan plockas fram vid behov och väntar snällt på sin tur.
Det blir nog ett gäng burkar under granen julen 2016 också, kanske någon med nya minnen i?

Färgerna är inte bra på bilderna - snyggare i verkligheten!
Copyright Klimakteriehäxan

5 kommentarer:

 1. Minnen på burk har vi nog alla. Och kanske även minnen med burkar. Förutom kakburkar, tänker jag på knappburkar. Min mormors speceíellt. / Britt

  SvaraRadera
 2. Det har du rätt i Britt - knappburkar! Och burkar med säkerhetsnålar kommer jag ihåg! Sedan finns ju de där behållarna för mjölktänder och babylockar och sånt förstås. Äkta minnen!!!!

  SvaraRadera
 3. Tur att jag inte har tänkt på att samla burkar också. Då skulle jag inte få plats själv i huset. Jag har mest teburkar i mitt förråd. Men visste är din djurburk och din fruktburk helt fantastiska!
  Ingrid

  SvaraRadera
 4. Tjusiga! Jag är också svag för fina burkar...

  SvaraRadera
 5. Want to get 30 bitcoin-related referrals every month, for free?

  Here's How To:

  1. Claim 5,000 minimum satoshi per 24h from the Mellow Ads Faucet.

  2. Start a 24 hours network-wide campaign promoting a bitcoin related referral page.

  3. Upon the campaign's completion, re-claim and re-start.

  SvaraRadera