söndag, mars 06, 2016

Bara en sjal

Färgen matchar perfekt. Kvaliteten är som en smekning. Mönstret är vackert: grafiskt, blommigt, eller bara prickigt. Varför inte en enfärgad?

Du står inför ett utbud av sjalar. Du behöver inte en sjal till. Du behöver faktiskt ingenting i klädväg, i alla fall inte nu. Du borde egentligen ha totalt köpförbud.
Men ändå. En sjal tar ju faktiskt nästan ingen plats alls! Och den där färgen ... Priset inget att bråka om. Billigt, rent av.
Det blev alltså en sjal till.

Dock är inköpet ännu ett utslag av avancerat självbedrägeri. För visst är det väl sant att EN sjal inte tar särskilt mycket plats. Fast många gör det!
En väninna lägger ut en bild från sitt hem på Facebook. Fotot visar fyra rejäla ståltrådskorgar, av garderobsinredningstyp. De är fulla. Över alla bräddar. Sjalar.

Det visar sig att hennes man fått ett mindre utbrott. Kanske letade han efter hammare och spik, kanske skulle han bara ta ett par rena kalsonger. Han hamnade i sjallådorna hur som helst. Och krävde nu en revolution i ståltrådskorgarna. Bort med minst en!
Min väninna insåg att han hade en poäng. Ändå gillar hon sina sjalar. Svårt att slänga en enda, även om några kändes lite åldersstigna och umbärliga.

Någon vecka senare frågar jag om resultatet. Får ett glatt svar:
-Jag lyckades klämma ner alltihop i TRE korgar, bara jag vek ihop dem lite ordentligare!
En rent salomonisk lösning helt enkelt.
Törs påstå att under tiden som gått sedan dess har väninnan skaffat en eller ett par nya textilier att hänga runt halsen.

Ni vet: färgen matchar perfekt. Kvaliteten är som en smekning. Mönstret är vackert. Och viker man lite prydligt tar den ju faktiskt inte så mycket plats ...
Been there, done that, som det brukar heta.

Copyright Klimakteriehäxan

13 kommentarer:

 1. Hahaha... Känner igen alltihop, utom att min man inte bryr sig, bara suckar. Säger han något, så behöver jag bara nämna något av alla "nödvändiga" båttillbehör.
  Jag har väldigt ofta samma svarta (nåja, några att byta med har jag) tröja och byxor och byter skepnad med olika sjalar. Jag försökte räkna en gång när jag städade garderoben, men tappade räkningen nånstans vid trettio.

  SvaraRadera
 2. Jaha, blev även maken nöjd? Det tror inte jag. Tre korgar måste ju ta mer utrymme än en, även om de inte är lika fulla. / Britt

  SvaraRadera
 3. Bloggblad - trettio är väl inte så många???? :-D
  Britt - hon började ju med FYRA så en försvann ändå!

  SvaraRadera
 4. Ha ha ... den väninnan känner jag också.

  SvaraRadera
 5. Ha ha ... den väninnan känner jag också.

  SvaraRadera
 6. Sjalar är som böcker - dem slänger man inte! Jag har en sjal som jag fick av min svärmoster 1959 och den använder jag fortfarande till svart klänning. Den är av helsiden med härliga färger i mörkblått, cyklamen och något brunt tror jag. Annars har jag också två lådor fulla med sjalar. Dina var snygga tycker jag!
  Ingrid

  SvaraRadera
 7. Sen är det väl så att vi samlar på olika saker......har jag insett, men de saker man själv samlar på tar inte lika mycket plats eller är inte lika störande utan rent av viktigt! ;) Visst är det underbart!
  SV: Jag hörde att vid tjurfäktning i norra delarna av Spanien var det förbjudet att döda tjuren på arenan. Men för mig är det lika hemskt ändå. Museet visade vilka hemska saker man stack dem med under fäktningen. Usch! Kanske är det förbjudet på vissa ställen helt och hållet, det hoppas jag innerligt.

  SvaraRadera
 8. jag har också några, nu snyggt ordnat i en och samma låda - efter svårdottern hjälpte mig rensa i garderoben ♥

  SvaraRadera
 9. fast ingen människa har sett mig använda någon sjal...

  SvaraRadera
 10. Tänk att du varit och sett detta hemska live och att matadoren fastnade!! Himmel! Hur kom han loss?

  SvaraRadera
 11. Ibland är ju priset så bra att det blir dyrt att inte köpa. Eller hur tänkte jag nu?

  SvaraRadera
 12. Ewa K - vi känner nog flera om vi tänker efter!
  Musikanta - gammal kärlek rostar ju inte.
  Hannele - det är aldrig för sent att börja ett nytt liv!
  Gärdsmygen - matadoren blev liksom losskakad!
  Vonkis - du slår huvudet på spiken ... :-D

  SvaraRadera
 13. jag lånar ut mina till statyer :)

  SvaraRadera