torsdag, mars 24, 2016

Påsk-igt

Se dig om!
Har du tänkt på att allting i din omgivning har en historia? Den kan vara kort eller lång, rolig eller sorglig, viktig eller fullständigt ointressant. Men den finns där.
Själv har jag den märkliga "gåvan" att jag oftast minns var och hur och varför jag köpt mina ägodelar. Och tycker faktiskt att det förhöjer (affektions)värdet på tillhörigheterna, vilka det vara må.

Ta den här vasen som exempel. Jag har döpt den till "påskvas". Hade hamnat i goda väninnors lag på en billighetsgalleria utanför Falun, Sågmyra. Där fanns det mesta och lite till. Vi gjorde några fynd, fast inget riktigt minnesvärt.

Förrän min blick föll på vasen. Då var saken avgjord: jag hade hittat det jag verkligen behövde! Prislappen sa om jag minns rätt 20 kronor. Väninnorna blev grymt avundsjuka, men det fanns bara ett enda exemplar av denna raritet, i okänd men enligt min åsikt väldigt lyckad design. Och jag såg den först!

Nu är den framplockad i vårljuset och hyser några vita, dubbla tulpaner i sällskap av påskliljor. Den blev också nummer 59 i min serie/samling pippi på fåglar, om någon råkar minnas den. Ingen av dem kan flyga, det har de gemensamt. (Klicka på etiketten pippi här nedan och du träffar allihop!)

GLAD PÅSK på er där ute!
Har du ingen egen påskvas? Ja men njut då av fotot på min!

Copyright Klimakteriehäxan

6 kommentarer:

 1. Kanske inte allt, men mycket av ens grejer har man ett minne av. Var och när man köpte eller fick. Inte minst växter och recept. Vasen är supersnygg och verkar ha en bred och en smal sida.
  Jag har faktiskt en påskvas också, fast jag borde kasta den, för den läcker litet. Glad påsk och njut av påskvasen. / Britt

  SvaraRadera
 2. jo, ibland minns jag... våra påskliljor lyser i en tupp.

  SvaraRadera
 3. När det gäller prylar, har jag det mesta - och understundom förbannar jag mitt extremt gott minne, som gör att en inre film sätter igång för varenda en av dem, när min blick faller på dem. OK, det kan vara roligt, men ju äldre jag blir, desto vemodigare tenderar minnena att vara.
  Margaretha

  SvaraRadera
 4. Liksom em kan jag bli lite vemodig av att minnas historien kring tingen i hemmet. Jag har lättare att göra mig av med nyare saker som jag tröttnat på, eller sånt som kommit med i arvegods och som inte har en historia.

  Ibland tittar jag på tv-program om extrema samlare, då blir det genast lättare att rensa ut.

  SvaraRadera
 5. Väldigt snygg pippi det där ,glad påsk ,Nette

  SvaraRadera
 6. Bra att du påminde mig. Jag har faktiskt ett likadant fynd i ett av mina skåp - dags att ta fram den. Annars är jag inte mycket för påskpynt. Påskfjädrar avstår jag också från i år med anledning av alla skriverier om de stackars gässen.
  Önskar dig en trevlig och skön påskhelg!
  Ingrid

  SvaraRadera