torsdag, mars 03, 2016

Moderslycka i slott och koja

Fanatiker är avskyvärda. Utan undantag. De kan vara av religiös natur. Veganer. Miljöaktivister. Ärkefeminister. Assange-försvarare. Bilnördar. Finsmakare. De kan vara nästan vad som helst, men de är det de är i överkant.

Just nu är det republikanerna som retar mig. Visst, jag respekterar deras syn på kungadömet som statsskick, precis som jag gör med rojalisternas. Man får tycka det man tycker helt enkelt – bara man inte gör det in absurdum, alltså!

Det som gäller idag, det är kunglig moderslycka. Kronprinsessan Victoria har nedkommit med sitt andra barn och är, rimligen, väldigt glad och nöjd över Oscar. Vilket är en känsla som många svenskar delar med henne ....

Läs hela texten om skillnader och likheter mellan moderslycka i slott och koja på News55. Kommentera gärna, dela väldigt gärna vidare!

Copyright Klimakteriehäxan

5 kommentarer:

 1. (och så finns det barn vars tillkomst inte bringar lycka, påven som tvingar mammorna föda)

  SvaraRadera
 2. är rojalist och missar inte ett enda dop eller bröllop ♥

  SvaraRadera
 3. Jag ser gärna evenemangen - för klädernas skull ... tänk brittiska hattar på bröllop, klänningar från superdesigners ... klart ögongodis! Sen blir jag förstås alltid lite snyftnödig vem som än gifter sig, bekant eller okänd.

  SvaraRadera
 4. Jag tycker att det är roligt med fest, dop och bröllop av alla slag. Förstås ännu mer när jag hade gästerna som pappersdockor för mer än 50 år sen... (Prinsessan Birgitta och hennes Hansi var mitt första kungliga bröllop på tv, lch naturligtvis fanns hon som pappersdocka.)

  Hellre kungligheter som gör kanonbra reklam för Sverige, än en ny president lite då och då. Tänk bara deras fonder där folk säkert skänker mer pengar bara för att kungligheterna står för dem. Det är inga snabba hugskott som med artister som får PR av att åka utomlands och träffa svältande barn en gång.

  SvaraRadera
 5. Gustafsson9:45 fm

  Republik!

  SvaraRadera