fredag, mars 25, 2016

Min påskläsning

Också långfredagen är naturligtvis en dag för bokbloggsjerkan. Och frågan Annika vill att vi "jerkar" om i dag är enkel:
Vad läser du i påsk?
Mitt svar denna gång handlar om en enda titel, för jag vet att den bok jag håller på med kommer att räcka över hela helgen. Är ganska precis mitt i nu!

Jag har turen att ha två bokvänner i USA som varje jul förser mig med den läsning de gemensamt enas om varit det gångna årets allra bästa. Och det brukar funka, år efter år!

På så vis hade jag exempelvis läst Colm Toibins "Brooklyn" långt innan den blev film, den visas ju på biograferna just nu. "Snow Flower and the Secret Fan" (Snöblomma och den hemliga solfjädern) av Lisa See hamnade också i mina händer på det sättet  även den blev film, 2011. För att ta ett par, klart läsvärda, exempel.

I julas kom den konstfärdigt inslagna klappen som vanligt. Nu är det en roman "based on a true story", den handlar om den epokgörande socialantropologen Margaret Mead och hennes liv med två (manliga) kollegor i Polynesien. "Euphoria" är titeln och boken, skriven av Lily King, har fått en hel drös med priser.

Det är ett tufft liv de lever, de här äventyrarna som kastar sig ut i det okända och försöker hitta hemligheterna som bara människor långt bort från den så kallade civilisationen känner till. Men det handlar också om konkurrens: vem skriver den vassaste boken om sina upptäckter, vem lyckas få ekonomiskt stöd för fortsatt resande? Hur lika eller olika behandlas män och kvinnor? Och kan man bli lycklig på köpet?

Påskens lässtunder är därmed intecknade. Klicka här och kolla vad andra väljer att sätta näsan i mellan äggmålning, sillfrosseri och lammstekar.
Dessutom skrev jag redan härom dagen om en annan sorts helgläsning, nämligen "påskekrim". Det kan kanske också intressera!
God fortsättning på helgen!

Copyright Klimakteriehäxan

16 kommentarer:

 1. Trevligt med såna vänner! Glad påsk!

  SvaraRadera
 2. P.S.
  jag har glömt köpa marsipan... men finsk memma har vi :)

  SvaraRadera
 3. Intressant med boken om Margaret Mead. Glad Påsk!

  SvaraRadera
 4. Kul med sådana vänner :)

  SvaraRadera
 5. så kul att få information så tidigt om vad som rör sig i bokvärlden i USA! King har jag hört talas om och är väldigt sugen på att läsa. trevlig helg!

  SvaraRadera
 6. Bra vänner! :) trevlig läshelg då!

  SvaraRadera
 7. Vilken fantastisk boktradition, jag kanske borde starta den med min kompis över oceanen också!

  SvaraRadera
 8. Inga dåliga presenter :)

  SvaraRadera
 9. Spännande sätt att få boktips :)

  SvaraRadera
 10. Vilket underbart sätt att få boktips!

  SvaraRadera
 11. Ja men det låter toppen. Glad Påsk

  SvaraRadera
 12. Det låter som en väldigt spännande bok :) Tack för tipset! Glad påsk!

  SvaraRadera
 13. Det där lät ju spännande o intressant. Inte dumt att få en sån specialutvald gåva. :)
  Glad Påsk!

  SvaraRadera
 14. Du är ute i tid ser jag, själv försöker jag desperat läsa ikapp en film.

  SvaraRadera
 15. Vilka härliga vänner :-)!

  SvaraRadera
 16. Jag har lovat gå med grannen på dagbio om en vecka. Brooklyn. Har inte en susning om vad den handlar om, men kl 13-visningen brukar vara pensionärsvänlig...

  SvaraRadera