onsdag, april 20, 2016

När skatten blommar

Visst händer det rätt som det är att vi muttrar. Fnyser. Gnäller. Blir riktigt irriterade, faktiskt. Och anledningen är användningen av offentliga medel, helt enkelt hur pengarna vi betalar i skatt tas i bruk. Det förmodas vara till det allmännas bästa, men – förlåt oss, kära politiker – vi uppfattar det inte alltid så.

Så här års inträffar dock undantaget. Vi ser alldeles tydligt hur många sköna kronor har disponerats och vi känner att vi mår SÅ bra av det! Varje svensk stad med självaktning vill vara vacker, locka till besök, få folk att ta fram kameran och sprida budskapet om hur trivsam staden är.

Det sker bland annat med hjälp av blommor och grönt i väl uttänkta planteringar, med kombinationer av färger och växter som smeker ögat, får oss att stanna till, ta ett extra andetag, känna doften som sipprar genom bensinångorna. Stockholm är naturligtvis inget undantag. I år satsas ....

Läs hela texten News55, nyhetssajten som vänder sig speciellt till folk som är 55+ och vill veta vad som händer men slippa tramset!
Håller du med mig? Eller tycker tvärt emot? Kommentera gärna! Och om du vill dela så är det bara att klicka på Facebook-ikonen här nedan eller under krönikan på sajten!

Copyright Klimakteriehäxan

4 kommentarer:

 1. Ja helt ljuvligt tycker jag!

  SvaraRadera
 2. bosse314:53 em

  Kungsbacka kommun som förbrukar min kommunalskatt skall ha stort beröm för den blomstrande delen av budgeten. Jag känner mig väldigt nöjd när jag befinner mig i centralorten och omges av härliga blomsteruppsatser. Härligt att få vara nöjd över att pengar satsas på att göra människor glada.

  SvaraRadera
 3. Bosse - roligt att du är här igen! Ja visst blir man innerligt glad åt blomsterprakten!

  SvaraRadera