måndag, april 25, 2016

Tio i topp med ett leende

Upptäckte via Ewelina en liten bokbloggarstafett till  det verkar finnas ungefär hur många som helst ... Nu är det en tio-i-topp-lista med internationella rötter som föreslår ett ämne per vecka. Just denna gång skulle man lista titlar, tio eller färre, som fått en att skratta eller åtminstone le.

Vilken tur att sådana böcker finns! Och vilken tur att jag läst flera stycken som jag gärna rekommenderar, utan inbördes rangordning! Och tänk så underbart att kunna dela sina skratt med andra!

1. Drottningen vänder blad (The Uncommon Reader)  Alan Bennett
2. Grass Is Always Greener Over the Septic Tank  Erma Bombeck (alla hennes böcker är roliga, det finns många men ingen verkar finnas översatt till svenska!)
3. Den ljuva giftkokerskan  Arto Paasilinna
4. Tre män i en båt  Jerome K Jerome
5. Mamma bit för bit  Cecilia Hagen
6. Naiv Super  Erlend Loe
7. Priset på vatten i Finistère  Bodil Malmsten
8. Bridget Jones dagbok (The Diary of Bridget Jones) – Helen Fielding
9. Svea Hunds limerickar  Hans Alfredson
10. Fnitter, en rolig bok på fullt allvar – Annika Danielson m fl

Och med små bokstäver ber jag i största blygsamhet att också få påpeka att mina böcker "Klimakteriehäxan" och "Att vara yngst är ett handikapp som går över" också fått sina läsare att skratta och/eller le ...

Copyright Klimakteriehäxan

5 kommentarer:

 1. fin lista, älskar Drottningen vänder blad ♥ (tack!)
  Erlend Loes humor tilltalar mej, gillar det mesta Bodil Malmsten skrivit, hon har också humor, Paasivaara skrattar jag åt ibland, konstigt nog på svenska... Fnitter har jag några stycken, ids inte gå till loppis med dem...

  SvaraRadera
 2. Det är lustigt ändå hur ojämnt det kan bli i skrivarstugorna. Malmstens andra böcker har jag absolut inte skrattat åt, några har jag inte ens orkat igenom. Paasilinna är gruvligt opålitlig, astrist ibland. Du skulle gilla Bombeck - hon var grymt stor i USA, med "syndicated column" över hela världsdelen. Dog i cancer tyvärr, för tidigt förstås.

  SvaraRadera
 3. haha, kanske skulle man testa en amerikanare :)

  SvaraRadera
 4. amerikanska menar jag - i Finland är de mera hen

  SvaraRadera
 5. Drottningen vänder blad är jag nyfiken på! Det verkar vara en bok i min smak :)

  SvaraRadera