måndag, juli 31, 2017

Inget går upp emot att kissa i det fria!

Inget går upp emot att kissa i det fria!
Det är inte jag som konstaterar detta, minns inte när jag senast hukade bakom en buske för att lätta på trycket.
Däremot har Tom Robbins i sin härliga bok "Still Life with Woodpecker" beskrivit hur det är att kissa i naturen, i en burlesk hyllning till den obekväma kroppsställningen som ändå leder till en stor känsla av befrielse. Något enklare för män, visserligen, men med samma resultat!

Men även inom bildkonsten finns, visar det sig, kreatörer som delar Robbins entusiasm. Gick runt i Ekebergsparken i Oslo i går, stadens andra skulpturpark vid sidan av Wigelandsparken. I Ekeberg kan man inte bara se på statyer, man kan få sig ett rejält träningspass på de branta stigarna dessutom!

Så plötsligt sitter hon där, kvinnan med byxorna neddragna. Vi stannar till och efter några sekunder händer det: hon låter sitt vatten, som det så fint brukar heta. Hon njuter med slutna ögon. En stadig stråle kommer ut över gruset under en kort stund. Fast hon sitter ju kvar förstås, på sina böjda ben. Att hon skulle resa sig upp mellan skurarna vore väl lite mycket begärt av Ann Sofi Sidén, den svenska konstnärinnan som skapat verket och gett det namnet "Fideicomiss". Titta noga på bilden så ser du strålen!

Där inne bland träden finns många skulpturer, av kända och mindre kända upphovspersoner. Bortsett från den kissande kvinnan gillade jag Salvador Dalis version av Venus från Milo, en vacker kvinnofigur försedd med utdragslådor! Jo, de gick att dra ut. Nej, de innehöll inget. Men gav i alla fall intryck av att även kvinnor kan vara innehållsrika ...

Copyright Klimakteriehäxan

8 kommentarer:

 1. En del av lådorna innehöll faktiskt lite skräp! Men jag tror inte att det var Dalí som lagt det där..

  SvaraRadera
 2. Det har du antagligen alldeles rätt i!

  SvaraRadera
 3. kul skulpturer - det finns kisstrattar för sportiga tjejer

  SvaraRadera
 4. Hannele - jag vet! Men i den värld där kanske 80% av alla tjejer har långbyxor har jag svårt att fatta grejen. Kräver nog handväska eller rygga dessutom. Och var tömmer man den sen? Skrev om detta för nio år sen ...
  https://klimakteriehaxan.blogspot.se/2008/10/en-bstsljare-jag-inte-begriper-mig-p.html

  SvaraRadera
 5. tant Hannele10:31 em

  tja, fungerar när man klättrar i berg... Själv var jag på en golgklubb, bara pissoaren olåst...

  http://www.go-girl.se

  SvaraRadera
 6. funkar utmärkt med långbyxor och tights: http://www.go-girl.se

  P.S.
  jag använde menskopp redan typ 1968, ingen nyhet det heller, dottern har använt nu.

  SvaraRadera
 7. Hannele - jag har tittat på go-girl-länken och vidhåller: även om man kan kissa stående kräver det viss avskildhet. Varken tights eller jeans kan ju sitta på! Så det är tack men nej tack från mig, även till denna pryl.

  SvaraRadera
 8. du klättrar nog inte i berg - men jag känner några unga kvinnor

  SvaraRadera