lördag, juli 29, 2017

En födelsedag att skylta med!

De allra flesta människor jag känner kommer en dag, förr eller senare, fram till att det där med ålder och födelsedagar inte är något att tjoa särskilt högt om. Visst, somliga hävdar att "ålder är bara en siffra" men likväl kan den där siffran kännas tung!

Så härligt då med de födelsedagsbarn som verkligen kan glädjas åt ännu en dag att fira. Som när Dottern någon gång på tidigt 90-tal ville försäkra sig om att hennes dag inte skulle missas av någon. Alltså präntade hon en skylt med texten "Linda fyller år i augusti" och den satte hon upp på vår ytterdörr, i MYCKET god tid innan det var rätt datum ...

Naturligtvis fick lappen sitta kvar till dagen D och det blev förstås tårta, kalas och förmodligen onödigt många paket, barnet har en mor som älskar att leta presenter.
I veckan är det dags igen, fast utan kalas, tårta på fel dag och mycket färre paket. Det är som bekant svårare att göra stora barn glada än små. Men just i dag är vi på väg för att fira henne, med onödigt många paket och fin middag på krogen, är det tänkt, i Oslo där hon numera envisas med att bo.

Ett litet tydliggörande tillägg vill jag göra: naturligtvis ska ALLA födelsedagsbarn glädjas åt ännu en dag att fira, oavsett hur många år som gått sedan vederbörande såg dagens ljus. Somliga får som bekant vara med om alldeles för få födelsedagar.

Copyright Klimakteriehäxan

Det blev alltså, redan på lördag, en hemgjord och personlig skylt som är veckans bidrag till Skyltsöndag. Om du också skyltar kan du väl lämna en kommentar här och berätta det! Alla presumtiva söndagsskyltare finns listade här, hos BP som förvaltar det Pumita en gång startade.

3 kommentarer:

 1. Det var då en riktigt smart tjej. Din dotter måse brås på dig alltså;-)

  Gillar skylten som man ju verkligen inte kan missa.

  Tycker själv att fördelsedagar liksom jul, påsk med mera är mest till för barn. Det är liksom inte samma glädje längre att uppmärksamma bemärkelsedagar. Det pirrade ju i magen när man var barn och såg paketen. Det gör det ju inte nu längre om man säger så;-)

  Ha det så skönt i Oslo!

  SvaraRadera
 2. Underbart!
  Fast jag tycker fortfarande om att fira - svärdottern vill fixa min nästa födelsedag ❤️

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig skylt! Jag tror inte att jag gör en sådan skylt till min födelsedag även om det skulle vara ganska kul att se omgivningens reaktioner...

  SvaraRadera