fredag, februari 28, 2020

En dag för att ta chansen

HOPPSAN - FÖRLÅT! DET ÄR LÖRDAGEN DEN 29 SOM ÄR SKOTTDAGEN OCH SOM GÄLLER.  JAG VAR UTE EN DAG FÖR TIDIGT! MEN DET BETYDER JU BARA ATT NI HAR CHANSEN ETT DYGN TILL ...

Är det i dag det händer? Ikväll? Eller har det redan hänt? Det tar fyra år tills chansen återkommer! Så det kan vara läge att slå till. I morgon är det för sent.

Vem som hittade på det vet jag inte, men traditionen bjuder att när det är Skottdag får flickor fria till den de vill leva resten av sitt liv med. Kanske var det Sankte Patrik på Irland som införde den här möjligheten till ökad jämställdhet mellan könen, men vad jag kan begripa har det inte fått någon himlastormande betydelse.

Själv tog jag en gång mod till mig och "popped the Question"  håll med om att det engelska uttrycket får lite extra tyngd i stället för "frågade" rätt och slätt  men det är förstås ungefär fyrtio år sedan. Hur tordes jag?

Måste anta att jag förväntade mig ett positivt svar. Vilket jag också fick. Men sen då? Tja, det var väl mest snack i en obefintlig verkstad, så att säga. Relationen höll ett tag till för att så småningom ebba ut, och då kan man ju med efterklokhetens behag säga att det var väl lika bra att det aldrig blev något bröllop.

Men för den som både är optimist och lagd åt det romantiska hållet kan det definitivt vara läge att slå till.
Vågar du inte?
Då kan du kanske trösta dig med att jag "blev" gift ändå och är det fortfarande, med en och samme man. Fast då var det han som ställde frågan. Så var det ju inte skottår heller.

Lampan för ja-sägare finns hos Lagerhaus. Firmans egen design.
Copyright Klimakteriehäxan

8 kommentarer:

  1. det var väl irländare som kom på skottår? Eftersom jag snart skulle föda vårt första barn så tror jag att mannen i mitt liv ställde frågan om giftermål, minnet sviker lite efter 38 år ❤️

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja jag ger ju St Patrick credit ... oavsett vem av er två som frågade så blev ju resultatet rätt lyckat!

      Radera
  2. Hahaha! Den traditionen ände jag inte till faktiskt, men så har jag lärt mig nåt nytt igen:-)
    Lampan är en absolut höjdare OCH i rätt färg, om den är lila alltså:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj, har det verkligen kunnat undgå dig? Ja, nu är det ju friat och klart hur som helst. Du får dra till Lagerhaus och shoppa. Kostar en femhundring tror jag!

      Radera
  3. Ha, jag gjorde som du, frågade! Fast att det inte var skottår! Tyckte liksom att det var dags efter 10år under samma tak =) Friade en valborgsmässoafton och i juli så sa vi ja i stadshuset. Ingen visste något, sen skickade vi på eftermiddagen ut att vi drar till Öland på bröllopsresa =) Jo, det var en som visste, min kusin som är guldsmed - hon gjorde ringarna. Ha en bra helg!

    SvaraRadera
  4. LillaSyster9:47 em

    PS. I juli är det 10år sedan..... Vart tar tiden vägen?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tiden bara flyger iväg! Grattis till alla åren!

      Radera
  5. Hej vänner, det här är mitt vittnesbörd. vi är gifta i 5 år och tillsammans i 9 år. vi var separerade i 4 månader. Han vill ut och är inte villig att rädda vårt äktenskap. Vi har varit ett fantastiskt par (åtminstone trodde jag detta) och argumenterar sällan. Månader innan han lämnade hemmet var han så inaktiv och sov mycket. Jag insåg att han hade en känslomässig affär med någon och han bekräftade att han var lockad av henne. Sedan sa han att han inte är kär i mig längre och inte kan leva med mig. Jag tigger, grät och så vidare i månader. Jag behövde hjälp så mycket och jag vill att min man ska återvända till mig. Jag surfade på internet när jag såg ett vittnesbörd om damen om hur Dr Ajayi, den stora stava caster som hjälpte till att bota fibroid och hon kunde få ett eget barn som i vända återställd fred i hemmet. hon tappar hans kontakt och jag kopierade det, till att börja med var jag skeptisk när det gäller att kontakta men jag behöver verkligen en varaktig lösning på mitt problem så jag skickar ett meddelande till honom om han förklarade min situation. Han sa att jag skulle vara säker på att min man kommer tillbaka till mig om jag skulle göra som han instruerade, jag gjorde allt han berättade för mig att göra och på den fjärde dagen fick jag en ursäktande text från honom som säger att han inte vet vad som kom över honom, den kvällen kom han hem igen och bad för alla hans felaktigheter och sedan dess har vår kärlek och äktenskap varit starkare. Jag vill tacka den stora stavspelaren Dr Ajayai för hans bra jobb och för att göra sig glad igen i livet. Om du upplever samma äktenskapliga problem eller om du har andra problem som trycker på dig, kontakta Dr Ajayi idag via e-post: Drajayi1990@gmail.com eller Whatsapp-nummer: +2347084887094. Han kan utföra alla slags förtrollningar du kan tänka på, jag är ett levande vittnesbörd.

    SvaraRadera