måndag, februari 24, 2020

Sitt fint!

Vi gillar jeans, eller hur? Allra helst såna i blå denim, klassiskt så det förslår, alltid modernt, alltid praktiskt, alltid snyggt (nästan i alla fall).
Men det gäller att de sitter bra, framför allt över rumpan.

Kanske minns ni ett tv-program som sändes för rätt länge sen som hette Fab Five? Fem homosexuella killar med var sitt expertområde gjorde om en straight kille som behövde hjälp med styling och dessutom fick tips om gott uppförande, mat och vin.

Den där serien (som slutade sändas 2007) var väldigt underhållande även för oss som inte var direkt inblandade, så att säga. Hur poppis den var bevisas väl av att den sändes i inhemska varianter i nästan hundra länder runt om i världen (fast den svenska versionen blev en flopp)!

Bäst i originalet var Carson, killen som hade hand om modetipsen. Och han lyckades sätta fingret på hemligheten med jeans. Det är hur fickorna hamnar på skinkorna som är grejen! Hamnar de för långt ner eller för långt upp är det förödande. Tämligen mitt på ska de sitta, då får ändalykten rätt lyft! Varning också för alltför stora eller alltför små fickor. Lagom är som alltid bäst ...

Men man kan sitta fint jeans också. Titta bara på min bild! Ett exempel på en inte alltför komplicerad stolsklädsel, tillika utomordentlig variant på återvinning.
På den stolen sitter man fint och fickorna rätt!

Copyright Klimakteriehäxan

10 kommentarer:

 1. Vad man kan göra av denimtyg! Rolig återanvändning. Jag drömmer om att göra något med mina gamla jeans, och inte minst sonens!

  Kolla vilka idéer (om du har Pinterest): https://www.pinterest.es/Peztis/jeans-new-ways/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kollade länken - vilken uppsjö av idéer med denim! Väskor är väl det man sett mest av. Och lite kuddar. Men bara fantasin sätter gränserna!

   Radera
 2. är en kjol-tant men gillar återanvändning. Korta tjocka tanter har svårt att hitta byxor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du går kanske inte till rätt affär???Jeanskjol går säkert också att klä in en stol med!

   Radera
 3. Jag kommer ihåg Fab 5 men jag vet inte om jag följde hela serien utan såg nog nåt program då och då. Kul att du kom ihåg jeanstipsen och delade med dig av dem. :-)

  Det var en kul idé att klä stolen med jeans.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var klart road av den där programserien! Men såg säkerligen inte allt. Fast Carson gjorde djupt intryck på mig. IOch hade helt rätt om fickorna på jeansen. Visst blev det en trevlig stol!

   Radera
 4. Fav Five har jag inte sett, men jag är ju en jeans-användare "av rang". Har faktiskt inga andra byxor än just jeans, som jag trivs ypperligt i. Detsamma gäller min man.
  Gillar stolen, den var innovativ måste jag säga:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har ett annat exempel på kul stol här: https://klimakteriehaxan.blogspot.com/2015/05/sitt-fint.html

   Radera
 5. Anonym11:30 em

  Har aldrig ägt jeans. Har provat men dom
  känns obehagliga på mej; vill ha mjukare
  tyg som inte sitter åt. Men dom är snygga
  på långa, smala killar (plus skjorta öppen
  i halsen och ärmarna uppkavlade lite grann. Ögongodis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som tur är får man välja alldeles själv, och då ta det man trivs i! Du beskriver förvisso en sorts ögongodis ...

   Radera