måndag, mars 17, 2008

Melodifestivalens verkliga vinnare

Ingen har kanske märkt det, men jag har ytterst medvetet låtit bli att blogga om Melodifestivalen. Har ju inte mycket att komma med, eftersom jag tillhör den udda befolkningsgrupp som inte tittar. Nu känner jag mig alldeles tvungen att göra ett undantag, gå emot min egen princip.

För en sak har i alla fall både ni och jag märkt: att en person faktiskt fanns med på såväl första som andra och tredje plats när årets tävling var avgjord. Han skrev musiken. Det är en van deltagare, inte mindre än 29 låtar har han haft med i schlagertävlingen genom åren. Fast även om han brinner för schlager finns det en annan sak han tycks brinna för med ännu klarare låga: Hammarbys fotbollslag.

Bobby Ljunggren heter han, en man som inte särskilt gärna låter sig intervjuas på längden och tvären, vare sig i radio, teve eller tidningar.
-Jag är bra på att hålla mig undan uppmärksamhet, säger han.
Men ingen är väl sämre än att han kan göra ett undantag (jag kan ju, här och nu!)

Så Bobby har snällt svarat på frågor. Inte från vem som helst, förvisso, men när Urban Rybrink från Hammarby Fotboll ringer, så blir det resultat. Den som hamnar på klubbens hemsida får ta del av den exklusiva intervjun.
Och nu får man veta inte bara att Bobby Ljunggren är hängiven Bajen-fan. Han tycker också att ett antal av hans låtar går att applicera på den klubb som ligger så nära hans hjärta.

Du har ju gjort en massa melodifestivallåtar vars titlar skulle kunna gälla Bajen. ”Invincible”, ”Att älska dig”.
- Ja, det stämmer (skratt). ”Kärleken är” också.
Vilken titel tycker du är mest Bajen?
- Det är väl ”Hero” va? Jag tycker det.


Nu blir det resa till Belgrad härnäst. Hur laddar en man som Bobby?
-Jag tror inte det finns något sätt att ladda upp. Jag har ju hållit på så länge så jag vet ju att det inte handlar om liv eller död. Det är kul om man vinner, men gör man det inte så är det inte hela världen.

Hur det än går i den stora melodifinalen så tror han i alla fall att det ska gå bra för Bajen i allsvenskan i år.

Copyright Klimakteriehäxan


Läs hela intervjun här!

1 kommentar:

  1. Anonym9:28 fm

    Jaha ja - på en fotbollssajt går det alltså an att bli intervjuad? !!!

    SvaraRadera