tisdag, mars 23, 2010

Tisdagstema: plast

Plast är påbjudet som ämne för denna veckas fotokedja. Och plast kan ju vara så mycket - nyttoföremål, förpackningar till förbannelse, leksaker, redskap, smycken, möbler, påsar att bära hem allt det plastförpackade i.

Flaskor är väl en av de allra vanligaste formerna för nutidens plast. Flaskor som ger en liten slant i retur, som kan återvinnas, och kanske bli dina igen fast då i form av en fleece-tröja till exempel ...
En gång var plasten en revolutionerande nyhet, men det som då framstod som en välsignelse har bevisligen avigsidor och fått sina fiender.

För miljöns skull samlar vi de där buteljerna, stoppar i dem i livsmedelsbutikens automat eller lägger dem i återvinningscontainern. Vi använder naturligtvis långt mer plast än vi borde. Och råvarorna som går åt i tillverkningen skulle kunna användas till bättre ändamål.
Men vi lever i plastflaskornas värld.

Kolla fler plastvarianter genom att klicka på Tisdagstema!

Copyright Klimakteriehäxan

10 kommentarer:

 1. Kom nu att tänka på vilken mängd med plast jag har i garaget.....
  Bra tolkning!

  SvaraRadera
 2. Cirkulationen av plastflaskor är nog en av de bättre återvinningssystemen som vi har. Men tänk så mycket plast som inte cirkuleras...fliströjor, trädgårdsmöbler, stora bildelar m.m.

  SvaraRadera
 3. Ett fantastiskt bra material som är en f..b för vår miljö!
  Det vill till att vi använder det med måtta.

  SvaraRadera
 4. Det är inte klokt så mycket plastflaskor som produceras. Tänk på alla flaskor som bara innehåller vatten! Där tjänar industrin storkovan på miljöns bekostnad.

  SvaraRadera
 5. Tänk att du har fått en så fin bild av plastavfall! :)

  SvaraRadera
 6. Hm .. mitt minne kom tillbaka med full fart ... jag har ett par kassor fullt med sånt .. kanske bäst att gå och lämna in dom :)
  Vissa saker är bra att ha i plast ..men mycket kan man nog vara utan tycker jag :)

  SvaraRadera
 7. Fint fångad plast. Att bry sig om miljön och återvinna är jätteviktigt och det är bra att det lyfts fram.

  SvaraRadera
 8. Många plastflaskor blir det. Snyggt foto! Fördelen med plast är att det inte blir lika tungt som vore drycken i glasflaska. Onekligen bra med fleecetröjor och filtar, det är en fiffig återanvändning. :-)

  SvaraRadera
 9. Jag håller med dig. Det finns för mycket plast!

  SvaraRadera
 10. Och ändå är vi helt tillvanda - skulle vi klara oss utan???

  SvaraRadera