onsdag, mars 24, 2010

Vårdag - dan före våffeldan

Pilen ser verkligen ut att vilja slippa isen, ett i princip gråtfärdigt träd - det är inte för inte som den heter tårpil, kanske? För oj som vi längtar! Men nu har fåglarna vaknat till liv, snödroppar och krokus hukar troligen under snötäcket och framåt juni är nog de största drivorna borta också. Då får vi glädjas åt tjälskotten i stället, även om vi föredrar de gröna, de där som pilen tänker bjuda på så snart sjön kastat av sig täcket.

Ett vårtecken till infaller i morgon: det är våffeldagen. Ja, för den som inte troget följer kyrkoåret alltså, för Jungfru Marie Bebådelse firades i söndags. Men vi som så lätt sätter smaklig spis framför andlig, vi gräddar våfflor i morgon. Fast det blir utan vispgrädde, det finns ju gränser!

Copyright Klimakteriehäxan

7 kommentarer:

 1. Här blir det en "massa" grädde o sylt!

  SvaraRadera
 2. Jag vill ha grädde på våfflorna, en dag om året kan man väl synda. Sedan har vi påsk, då syndar vi med godis...ja det kan bli mycket sammanlagt.

  SvaraRadera
 3. Va bra att du fortfarande hänger med i almanackan;) En annan har helt tappat det men jag brukar komma ihåg våffeldagen, men missat den den här gången. Men det är ju inte försent Fast det blir inga våfflor idag. Får ta det i helgen och då ska det givetvis vara grädde till annars stämmer det liksom inte. Önskar jag hade din kaaktär.

  Kram och Ha en bra dag

  SvaraRadera
 4. Njae, egentligen inföll femte söndagen i fastan i söndags. Men den fick maka på sig för att vi skulle få fira Bebådelsedagen på en söndag.
  Så just under "kyrkodygnet söndag" häromdagen så firades Bebådelsedagen, trots att den inte inföll då "på riktigt". I söndags kl 18 återgick allt till det normala och det var femte söndagen i fastan.
  (Kyrkodygnet följer judiska dygnsrytmen: från solnedgång till solnedgång, alltså pragmatiskt kl 18-18. Därav helgmålsringningen lördag kl 18.)

  SvaraRadera
 5. Vispgrädde är varken farligt eller fettbildande, håller en MÄTT länge - och borta från andra farligheter: socker och bröd..

  SvaraRadera
 6. Det ÄR gott även utan grädde. Och, Hannele, kombinationen blir ju grädde/fett + sylt/socker + våffla/brödomjöl! Bör faktiskt undvikas, jag framhärdar!

  SvaraRadera
 7. *LER* STORT ;) åt att du "Framhärdar" Gör det för alla får göra som dom vill givetvis. Men jag blir så snurrig av all information som man får och har fått under hela sitt liv. Man vet ju aldrig vilken man kan lita på eftersom den ändras HELA tiden? Det som gällde för 10,20,30 år sedan,gäller inte idag, enligt vissa då. Ja vad ska man tro på?

  SvaraRadera