tisdag, november 17, 2009

Pippi på fåglar 18 - och tisdagstema

Hur var det nu – var det ägget som kom först? Eller hönan?
Det svaret lär väl låta vänta på sig ett tag till. En sak är i alla fall helt klar: ut ur äggen kommer kycklingar, och hönan tar väl hand om sina små, precis som många andra fågelmammor.

Begreppet ”hönsmamma”
är väletablerat – senare tiders curlingföräldrar har klara släktdrag med mödrarna som sover på en pinne.
Kuddar med fågelmotiv har jag flera stycken, men bara en med en hönsmamma. Inköpt i en skräpaffär på Hornsgatan i Stockholm någon gång på 90-talet.

Och eftersom kuddar är en accessoar som gör hemmet inte bara mjukare utan också roligare blir detta dessutom mitt bidrag till veckans tisdagstema, med nyckelordet accessoar!

Copyright Klimakteriehäxan

Vill du läsa fler av Klimakteriehäxans funderingar kring föräldraskap klickar du på den etiketten här nedan! Och alla "pippi på fåglar" hittar du med ett klick på etiketten pippi (då dyker fler accessoarer upp bland annat)! Lika självklart kommer du till fler tisdagstema-bidrag om du använder dig av länken i texten ovan - mina ser du, förstås, med hjälp av etiketten.

17 kommentarer:

Lasseivåmma sa...

En rolig "pippi" på din kudde. Hon verkar kunna ligga på ett tjog ägg - minst. Mysig kudde skulle jag kalla den. Ha en bra tisdag.

Karoleen sa...

Rolig tolkning =) Och en söt kudde!

Gunilla sa...

Jättefin!

AmeliaWatson sa...

Vilken fin kudde!
Och, ett riktigt gediget hantverk!

Lizaloop sa...

ja kuddar är väl accessoarer om något!!

@nemonen sa...

En hemmets accessoar. Rolig kudde.

Pialotta sa...

Älskar kuddar av olika material och utseénde.. jag har massor här över allt. Din tolkning av fågelkuddar är helt perfektum denna tisdag..:-)

Anonym sa...

Nu finns det väl ingen kvar som tvekar : Du HAR verkligen pippi på fåglar (!), men med alla platser dom kommer ifrån i olika förtjusande varianter är det nog bara att erkänna: fågelpippi smittar!

Kulsprutan

Hannele sa...

Fin söt höna. En samling av påskhönor har jag,
visat väl några i min julblogg :)

P.S.
Kan bero på att jag fyllde femtio på påskafton..

Maria Byström sa...

Såååååå fin. VIlket fynd. Jag älskar hönor. De är världens mjukaste att klappa :-)

sanjavanja sa...

Hej Aina,
tack för en så bra blogg!
Jag skulle vilja be dig för en tjänst eller mer informera dig om en event. Om du kontaktar mig på vanja.bajc@gmail.com och jag förklarar allt!
Vanja/Hungerprojektet

Anni sa...

Vilken härlig kudde, den har du väl inte bara framme till påsk?

Klimakteriehäxan sa...

Ha, tack för att ni påminner mig: jag har naturligtvis en bunt fåglar till påsk också ... fast den här kudden, den anser jag vara ok året runt! Visst ser den go ut, min höna!
Pippi på er, allihop!

Photos by Storm sa...

Vilken härlig kudde med goa hönan och jag förstår att det är en favorit/Lis

Bitten sa...

Fin kudde! Håller med om att kuddar förgyller hemmet, men för många kuddar är bara i vägen i soffan.

Gärdsmygen sa...

Hejsan! Kul att du har pippi på fåglar. Har tittat igenom dina inlägg. Ngn gärdsmyg hittade jag inte men lite annat jag gillade. klädnyporna och den kusliga tuppen och så gardinerna!! Sådana med svalor hade jag till min första lya med mej omsydda hemifrån föräldrahemmet, vita med vinröda svalor!
Dagens accessoar gillade jag också:)

Bloggblad sa...

Åh, nu associerade jag direkt till en grymt ful tupp som jag gjorde i första klass, av klippta filtbitar - och sen gav jag den till mormor... trodde ju att man måste vara snäll mot sin mormor, förmodligen kastade hon den efter påsk...