söndag, januari 10, 2010

Gula Ankan x2 - och pippi på fåglar 27 och 28


En klok människa säger i dag i någon tidning, att bland det bästa man kan göra om vintern känns i kallaste laget, det är att krypa ner i ett badkar fyllt med varmt vatten.

Vatten! Denna ljuvliga oumbärliga lyxartikel, som vi är så bortskämda med att alltid ha obegränsad tillgång till, att vi glömmer att uppskatta det! Och inte nog med att det finns, vi kan välja temperatur också!

Jag gjorde precis som den där personen föreslog härom kvällen. Skumbad. Nackkudde. Tyst. Varmt. Blundade. Viftade med tårna i skummet. Fyllde på med mera varmt när det kallnat lite i karet. Låg kvar ett tag till. Ingen och ingenting störde. En ren, ja just det, ren, njutning. För ren blev jag ju så att säga på köpet. Vackrare? Nja. Gladare i alla fall, och det bidrar väl ändå positivt till den där skönheten som omvärlden ska trollbindas av ...

Men om man nu som jag råkar ha pippi på fåglar kan man förvisso ha sällskap också i badet. Exempelvis av den simmande badradion Gula Ankan (bilden ovan, kul present från Dottern), eller av ett exemplar av den enklare konstruktionen Gula Ankan mindre, även kallad nagelborste. Kanske hade ett glas Gula Änkan ytterligare förgyllt min sköna badstund, men så blev det i alla fall inte.
Jag var nöjd ändå.
Och bestämde mig för att inte ägna klimathotet en enda tanke på hela kvällen, trots denna min samvetslösa vattenkonsumtion.

Copyright Klimakteriehäxan

6 kommentarer:

 1. Bad - ljuvligt, underbart och väldigt välgörande! Påminner kanske om ett tidigare liv, i behaglig harmoni, inne i mammas mage.
  Snart...inom några månader, hoppas jag åtminstone...är vår renovering av boningshuset färdig, så att vi kan flytta in och också få ett badkar! Ser verkligen fram emot det!

  SvaraRadera
 2. Anonym4:53 em

  Klart du skulle haft Gula Änkan. Också.

  SvaraRadera
 3. jag köpte anka till barnbarnet, men behöll den själv :)

  SvaraRadera
 4. Jag badar mycket sällan men igår gjorde jag det faktiskt just för att bli lite varmare.

  SvaraRadera
 5. Anonym2:08 em

  Finemang - njut och var ansvarslös. Livet är så kort - och ditt badvatten kanske transporterades till behövande i Afrika-torkan. Det händer så mycket underligt i världen nuförtiden så vem vet?

  Fast jag håller med kommentaren härovan - Gula Änkan skulle ha varit med. Det är du mer än väl värd som skriver så bra och har så stort minne :o)

  Kulsprutan et al

  SvaraRadera
 6. Märit - du har nåt att se fram emot!
  Anonym - det hade suttit fint!
  Hannele - förmodligen behövde du den bättre!
  Gunilla - visst ska man ha lite njutning ibland!
  Kulsprutan - tack snälla! Du förtjänar nog lite bubblor själv!

  SvaraRadera