fredag, januari 15, 2010

Tulpandags

Dags att fira igen.
Det är tulpanens dag i dag.
Det finns ett hundratal varianter på denna ljuvliga lökväxt: papegojtulpaner, enkla tulpaner, spetsiga tulpaner, hybridtulpaner, dubbla tulpaner, fransiga tulpaner, enfärgade i alla möjliga nyanser från svart till vitt, flerfärgade i alla möjliga kombinationer – väl värda att fira, allihop.

Visst är tulpanen egentligen en vårblomma, men det är väl därför vi hälsar den så varmt välkommen så snart julstjärnorna slängts ut. Tulpanen bär med sig en föraning av ljusnande tider, kommande solsken och dagar när det tjocka snötäcket fått ge vika och slasket faktiskt också tvingats försvinna.

Därför känns det också helt rätt att plocka fram en bild från i fjol, ett foto som visar hur fantastiskt vackert det är på nästan hela långa Ringvägen på Södermalm i Stockholm, där tulpanerna finns som en flod som rinner parallellt med den betydligt tristare trafiken.
Snart (nåja) är vi där igen!

Copyright Klimakteriehäxan

5 kommentarer:

 1. Jag älskar tulpaner och får nog köpa mig en bukett på Ica idag. Blir så himla lycklig av dem :-)

  SvaraRadera
 2. Det finns väl ingen säsongsfrukt eller -blommor dessa tider.. Vår tradition är att jag får mina första tulpaner på min namnsdag den 5:e januari :)

  SvaraRadera
 3. Härlig bild på tulpanerna längs Ringvägen.
  Favoritblomma som inger hopp och påminner om stundande vår och sommar....

  SvaraRadera
 4. Anonym3:38 em

  Dream on - fast det mäste väl töa först.

  Orkar inte skriva alias........

  SvaraRadera