fredag, januari 01, 2010

När portmonnän är stängd

Om man inte öppnar sin portmonnä under årets första dag räcker pengarna året ut. Detta visdomsord, för mig obekant tills alldeles nyss, lånar jag härmed från bloggarkompisen Hannele.

Tänk om det stämmer! I så fall har jag mitt på det torra. Nyårsdagen har man rätt att slappa, ta igen den förlorade nattsömnen, se på tv, äta rester ur kylskåpet. Och eftersom vädret var inbjudande blev det dessutom en liten promenad, men även den var absolut gratis. Alltså har jag inte använt en enda ynka krona denna årets första dag (jag utgår från att man inte måste räkna med den el man konsumerar exempelvis vid datorn ...)

Detta ger mig också anledning att visa upp en favorit i granen: den glittrande kulan i form av en portmonnä som jag fått i present, en direktimport från Schweiz där det lär finnas folk som specialiserat sig på annorlunda julgransprydnader.
Att just jag fick just en portmonnä har sin enkla förklaring: givaren känner till att jag har en viss fallenhet för shopping.
Men inte i dag.
Vilket då kan tolkas som att det kan bli mer sådant under 364 dagar framöver!

Copyright Klimakteriehäxan

5 kommentarer:

 1. Då blir det ett billigt år här också, för vi har inte heller spenderat ett öre (förutom elen då). Billigt rent ekonomiskt alltså, inte billigt på annat vis.

  SvaraRadera
 2. Det stämmer, jag har testat det ett par decennier: inte köpt något årets första dag, man tänker efter.
  Och dessutom försöker jag tömma kylskåpet, frysen, skafferiet.. Och köpa lagom med mat, så slipper vi slänga.

  SvaraRadera
 3. Underbar kula/portmonnä i granen!
  Hm,sonen fick betala pizzorna idag,men vi föräldrar har lovat att sätt in pengar på hans konto,kanske man ska vänta tills i morgon ? Hihi..

  SvaraRadera
 4. Anonym8:16 fm

  Det låter bra. Jag var inte ens utanför dörren på årets första dag. Inget nätshoppande gjorde jag heller.

  SvaraRadera
 5. Anonym12:31 em

  Då blir det nog ett knapert år för mig för jag gick ut på ostron och cava lunch på årets första dag. Och dessutom bjöd jag två goda vänner på lyxen. Dom kanske hjälper mig i höst om jag inte har tillräckligt med matpengar :o)
  Men läckert var det och gott smakade det. Och en trevlig början på 2010.

  Kulsprutan

  Börsen din är jättefin!

  SvaraRadera