söndag, september 25, 2011

En LITEN boknyhet


Har du också någon gång muttrat över att den där boken du vill ha med dig, på bussen, på flyget, i fickan, i handväskan, trots att den kallas ”pocket” ändå är lite i största laget?
Nu finns ett alldeles nytt format, ungefär som en halv normal pocket, men i själva verket är det en liten inbunden sak tryckt på tunt papper.

Louise Bäckelin, Pocketförlagets VD, säger att hon upptäckte det ifjol på Bok & Bibliotek i Göteborg, det nya formatet Excess som nu lanseras över hela landet. Sex titlar finns det hittills. Och vitsen med alltihop är att när man öppnar boken viks pärmen bakåt, två boksidor blir som en ”vanlig” och man har faktiskt inte ens prutat på textstorleken.

Idén kommer från Holland, men nu hoppas man att även svenskar som gillar att krympa sin packning ska nappa.
Priset? Tyvärr det dubbla jämfört med en vanlig pocketbok. Cirka 129 kr i handeln.
På bokmässan kunde man dock få två för 150 kr, men det är väl inte mycket till tröst att komma med nu …

Copyright Klimakteriehäxan

4 kommentarer:

 1. Fiffigt!
  Lite klent utbud ännu, men kommer det lite mera och blir populärt så sjunker säkert priserna. Pocket är ju så otroligt billig (nöjestid per krona) så lite mera kan man gärna betala om den är praktisk att ta med sig. Om man däremot krymper texten mera så kommer jag att få gå över till talböcker.

  SvaraRadera
 2. Ja den enda jag var lite sugen på var faktiskt Keith Richards. Men det blev ingen affär, inte den här gången!

  SvaraRadera
 3. Smart. Och man får plats för många i bokhyllan...

  SvaraRadera
 4. Jag har så stor väska så pocketboken får plats där tillsammans med systemkameran och alla objektiven. Fast jag har börjat låna e-böcker på biblioteket. De tar inte alls någon extra plats där de ligger i mobilen. :)

  SvaraRadera