torsdag, maj 09, 2024

De flyr för livet

Idag är det Kristi himmelsfärdsdag och vi är lediga. Vad blir det för läsning?

Det är Mia i bokhörnan som undrar, i veckans Helgfråga. Och jag har ett svar, jojomensan! Har tagit ett djupt andetag, tittat in i min hylla med alla olästa volymer och valt en: "Amerikansk jord" (American Dirt) av den för mig hittills okända Jeanine Cummins. Fast jag är verkligen inte först på bollen och i klar minoritet, boken är översatt till nästan 40 språk och har sålts i mer än 3 miljoner exemplar!

Egentligen är den i tjockaste laget, 450 sidor, men jag har hört mycket gott om den och när jag nu börjat läsa tror jag att det var ett bra val. Historien tar sin början i Acapulco i Mexiko, en familj mördas kallblodigt eftersom mannen är undersökande journalist och som sådan intresserat sig "för mycket" för den olagliga och i landet otroligt omfattande narkotikahandeln. 

Nu ska jag följa de enda två överlevande, hustrun Lydia och sonen Luca, som flyr för att försöka överleva, utom räckhåll för knarkmaffian. Tror det kan bli en riktigt spännande resa, tyvärr ganska lik andra människors upplevelser i verkligheten. 

Copyright Klimakteriehäxan

9 kommentarer:

  1. Boken fastnade jag för. Var säkert ett par år sedan jag läste den men har den i färskt minne. Både miljöbeskrivningarna och händelseförloppet sitter kvar. Visserligen var boken omfångsrik men den fångade mig hela tiden.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har inte hunnit så långt än men det verkar väldigt lovande.

      Radera
  2. Undrar ibland om det faktiskt finns böcker kvar som INTE har minst 450 sidor. Tror nästan inte det. Det kan vi väl program som Word tacka för;-)
    Hr för mig att "Amerikansk jord" är baserat på verkliga händelser. Hoppas du gillar den.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är nog nåt med att man inte vet hur knappen det står "delete" på funkar ...
      Utan tvekan har det hänt väldigt liknande saker i Mexikos knarkhantering, tror att detta förvisso är baserat på verkligjheten men kanske inte just ett fall.

      Radera
  3. läser nu en bok på 1047 sidor

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ojojoj tror inte jag klarar det!

      Radera
  4. Väljer alltmer ofta bort böcker som är alltför omfattande... fast visst finns det undantag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag gör ju det hela tiden, men den här bestämde jag mig för att ta tag i - och den är ju inte rekordtjock, tröstar jag mig med.

      Radera
  5. den står på vänt i min hylla!

    SvaraRadera