söndag, april 04, 2010

Efter ägg kommer kyckling - pippi på fåglar 41

Blev det några ägg över från påskbuffén? Frukost för resten av veckan? Smörgåspålägg? Stomme i en sallad? Hackade i en sås? I repris tillsammans med några sillsvansar?

(Okokta) ägg som inte äts upp kan som bekant under vissa förhållanden bli kycklingar. Att en del ägg inte äts upp kan möjligen bero på att vi, som serverats den där buffén, redan plockat i oss så mycket godis ur den stora påskhönans inre att vi helt enkelt inte orkar mer.

Det här blev pippi nummer 41 - med 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 och 49 i släptåg. Men de är så små att jag väljer att inte räkna dem. Och så snart helgen är över får de allihop återgå till sin låda, i väntan på en ny påsk.

Copyright Klimakteriehäxan

7 kommentarer:

 1. Älskar dessa hönor, har ett par. Sällan några ägg över här, på macka blir det bra. Värre med äggvitorna... ska ge lite tips i morgon.

  SvaraRadera
 2. P.S.
  ingen godis i dem, utan kokta ägg på frukostbordet.

  SvaraRadera
 3. Tydligen lagade vi urgod mat igår eller så var alla svältande: all, nästan mat gick åt och vi hade lagat MASSOR! Sånt är roligt!
  :)
  Tack för ditt tips förresten, skall testas!
  :)

  SvaraRadera
 4. Så Söta;) Undrar om jag inte har något liknande i någon låda i något förråd, någonstans? I år blev det absolut ingenting! Inte ens en ynka liten kvist, hade jag kostat på mig. Ja det handlade inte så mycket om priset utan att mitt huvud varit så "packat" med så mycken annan information att jag liksom bara glömt bort allt. Fast jag vet ju att det är Påsk. Kanske jag bara inte kände för det i år. Annars tycker jag faktiskt det är roligt att pynta inför alla högtider som man pyntar för. Ja nu surrar jag igen. Kom just hem från jobbet och är helt slut efter det här långa helg passet. Var bara nyfiken vad ni andra bloggare haft för er idag;) Nu blir det strax möte med John Blund. Önskar dig en God Natt Kram

  SvaraRadera
 5. Vilken söt höna. Alla dina fåglar är så fina.

  Jag är inte så där mycket för varken jul-eller påskpynt. Men lite brukar det i alla fall bli. Vi hade inte tänkt påskpynta eftersom de ursprungliga planerna var att vi skulle vara ensamma. Men det ändrades i sista minuten. Då fick jag för mig att jag skulle påskpynta lite grand i alla fall. Men tyvärr så hittade jag inte påskpyntet, så det fick bli en gul duk på bordet och två ljusmanschetter med påskliljor. Det gick bra det också....:-)

  SvaraRadera
 6. Egentligen undrar jag varför jag letar upp påskpyntet, för ingen mer än jag bryr sig, och jag bryr mig inte jättemycket. Alltså har jag s a s i onödan strukit två påskdukar, t ex ... fast jag vet att det finns mer i källaren, påsksaker jag denna gång inte orkat lokalisera.

  SvaraRadera
 7. Anonym11:34 fm

  Ref. din rubrik har vi ju den evinnerliga obesvarade frågan om vad som verkligen kom först: ägg eller höna? (egg or chicken)

  Söt fågelfamilj på bilden.

  Tack för hälsningen igår!
  Kulsprutan

  SvaraRadera