måndag, april 26, 2010

Nyförälskad

Jag har blivit förälskad. Hastigt och lustigt och oväntat, en kärleksaffär som slumpen ordnat – ja, det är väl den som oftast skickar iväg den där tändande gnistan som får känslorna att svalla?

Han – eller är det rent av en hon? – som är föremålet för min låga heter Samsung och är en laptop bara hälften så stor som min vanliga. Ett fullständigt oplanerat impulsköp till ett extrapris som jag, trots bristande expertis, fann förträffligt: 2499 kronor.
Till saken hör att den maskin jag dagligen knattrar på närmar sig sin fyraårsdag, vilket är snudd på uråldrigt i datorernas värld, det har jag förstått.

Nu bekantar jag mig som bäst med min nya kärlek, som har elva timmars batteritid och inbyggd webcam, för att ta ett par exempel på anledningarna till min förälskelse.
Alltså har jag äntligen laddat ner Skype (”HAR du VERKLIGEN inte Skype?" är en fråga jag faktiskt hunnit bli lite trött på) och hälsat på hos vänner på USA:s västkust, kompisar vars ansikten jag inte sett på minst tio år – tills nu. Ser fram emot nya skajp-sessioner så snart jag hunnit leta upp folk.

Återstår bara att flytta och kopiera saker mellan maskinerna. En gammal dator kan ju faktiskt bestämma sig för att lägga sig ner och dö, utan förvarning.
Jag går i ständig fasa för att en dag precis allt ska vara borta, långt ute i cyberspace. Även om världen inte skulle gå under skulle i alla fall jag tappa en hel del jag gärna vill ha kvar ett tag till.

Men när jag nu ändå hade fått upp farten i elektronikbutiken shoppade jag också en extern hårddisk, en sådan jag borde ha köpt för sisådär fem år sedan.
Ack om saker bara ville ordna upp sig i mappar och kopiera sig själva … men det går tyvärr inte lika snabbt och enkelt som att bli störtkär.

Copyright Klimakteriehäxan

7 kommentarer:

 1. Jag gjorde väl rätt redan från början som gifte mig med en som skulle visa sig bli datachef...

  Min stora lilla knäkärlek var lite dyrare - men ack vad jag fortfarande är förälskad fast den närmar sig halvåret... Hemma sitter jag dock alltid vid stora stationära, jag måste ha nån begränsning på användandet.

  Och - Skype har jag inte!

  SvaraRadera
 2. Jag är också kär i min bärbara. Och jag behöver också en extern hårddisk. Så många foton som tar så mycket plats.

  SvaraRadera
 3. en extern hårddisk är värt att ha

  SvaraRadera
 4. Jag har bara gamla tröskverk. Min nyaste är 5 år gammal! Har inte ekonomi för nya utan får snällt hålla till godo med begagnade.

  Extern hårddisk har jag däremot (ny, det är lite mindre risk att en ny disk går sönder, även om risken faktiskt finns), men man ska ju få in dom där rutinerna att kopiera också...

  SvaraRadera
 5. Man får grattulera! Det är aldrig försent för kärlek:) Jag skaffade min för flera år sedan, har alltid varit intresserad av allt nytt och måste bar ha. Extern hårdisk blev det också efter att ALLT försvann ut i rymden en dag:( Ja lycka till med kopieringen, du kommer nog att hinna innan det försvinna.
  Kramar

  SvaraRadera
 6. Tänk att det kan vara kul med maskiner också!!! måste ta itu med den där hårddisken NU, i dag kanske rent av?

  SvaraRadera
 7. Anonym2:38 em

  Skype? Never!
  Den dag ´image´ är ett inkluderat måste i kommunikationerna slutar jag att kommunicera helt enkelt. Spegeln talar sitt klarspråk!
  Fast det finns ju förstås snailmail och frimärken och sånt så kontakten kan uppehållas ändå.

  En riktigt gammelmodig Kulspruta

  SvaraRadera