fredag, april 30, 2010

Kors då!

Korsstygn är enkelt. Korsstygn är kul. Korsstygn kan bli jättesnyggt, direkt vackert - som på min fina maskrosduk, som det faktiskt börjar bli dags att ta fram nu om man vill ha korsstygn i takt med (års)tiden.

Men nu finns ännu ett sätt att brodera i kors och vara med sin tid. Man klickar här och kommer till en site där det bara är att välja in en av de bilder man har i datorn så vips! har man ett korsstygnsmönster. Det "enda" som sedan återstår är att plocka fram tyg, garn och nål och sätta igång.

Jag gjorde testet med min egen signaturbild här på bloggen. Känner dock viss tveksamhet inför själva projektet. Dels längar jag inte efter att se mig själv som broderi, dels är min lista på UFO:s (UnFinished Objects) redan alltför lång.

Men på samma site kan man hitta andra bilder färdigpixlade och klara att sy. Vad sägs om en liten textil variant av Lasse Berghagen eller Marilyn Monroe, till exempel? Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt kan väl annars vara en idé nu när det drar ihop sig till valkampanj? En sak tror jag man kan räkna med: den dag någon hänger upp sin favoritpolitiker i korsstygn på väggen kommer kommentaren lika säkert som amen i kyrkan: Kors då!

Copyright Klimakteriehäxan

8 kommentarer:

 1. Kanske skulle jag ta ett självporträtt en tidig morgon... och sen sy upp det för att bli påmind om den sanna verkligheten?

  Nej, förresten, bevare mig väl för sanningen.

  SvaraRadera
 2. Nä varför krångla till det? Man har ju spegel ...

  SvaraRadera
 3. Anonym3:11 em

  Vilken hemsk idé! Jag föredrar Elizabeth Bradley´s design eller "din" CW.

  Lenas syster

  SvaraRadera
 4. Clara Waever klart bättre, vi är jätteöverens!!!

  SvaraRadera
 5. jag får väl brodera min egen prins, har faktiskt sytt en tavla till honom..

  SvaraRadera
 6. jag får väl brodera min egen prins, har faktiskt sytt en tavla till honom..

  SvaraRadera
 7. Duken var jättefin :)
  men på något vis känner jag att korsstyng och porträtt inte är riktigt rätt grej ;)

  Siten verkar trevlig annars en trevlig kreativ idé. Var länge sen jag sydde för hand undrar om jag ens minns hur man gör korsstygn

  SvaraRadera
 8. Suck! Gör något av dina ofullbordade projekt i stället. Eller är de lika den här?

  SvaraRadera