fredag, januari 02, 2015

Somliga går i trasiga skor

Knappt hade jag satt ner foten på marken förrän det kändes: jag blev plaskvåt. Temperaturen hade stigit, den nyss vita snön var förvandlad till slask, men inte så till den milda grad att jag hade tvekat att sätta på mig de där bekväma skorna.

Det var bara det att högerfoten liksom sög upp smältvattnet och det blev iskallt om tårna. Diagnosen var enkel: ovanlädret hade tagit ut skilsmässa från sulan, utan att jag märkt något. Nu var där ett flera centimeter långt hål som gav fritt spelrum åt vätan.

Alltså har jag förpassat ett par älsklingsskor till soporna. De hade ett inte föraktligt antal år på nacken, så den där skilsmässan borde inte ha kommit som en överraskning. Sulorna var rätt släta också, när man tittade efter. Men på något vis lever jag i tron att jag aldrig sliter ut skor, jag har ju som den skovän jag är ett hyggligt gäng att använda, att välja på.

Ingen stor händelse, självklart inte. Fast jag hörde plötsligt för mitt inre öra Cornelis sjunga "Somliga går i trasiga skor" och insåg att det är det rätt många som gör, människor som inte med en axelryckning kan slänga de utslitna dojorna, som jag, och ta ett par andra, hela, som jag.

Somliga går i trasiga skor. Och blir med största säkerhet inte ett skvatt förvånade när foten blir blöt där inuti.
Om de nu har skor över huvud taget.
Världen är orättvis.

Copyright Klimakteriehäxan

6 kommentarer:

 1. Många skor... Då anar jag att du har snälla fötter som trivs i vilka skor som helst. Jag har Mimmi Pigg- fötter som skriker av värk om de inte får skor som helst är foträta, välbyggda, och därmed väldigt dyra. Fördelen med god kvalitet är att jag inte behöver köpa nya så ofta, men nackdelen är att de är svåra att hitta. Bortsett från priset. Så ett par för sommarhalvåret och ett par snygga för vinterhalvåret är vad jag klarar av. Samma två par i flera år....
  Suck. Jag som älskar vackra skor.

  SvaraRadera
 2. varma torra fötter är viktigt för hälsan ♥

  (i år ska jag köpa färre skor)

  SvaraRadera
 3. P.S.
  jag har snygga breda Kalle Anka-fötter :)

  SvaraRadera
 4. Jag är glad när snön är borta för då kan jag ha mina gympadojor igen. Här i Mogata är det ingen som lyfter på ögonbrynen när jag alltid har sådana på fötterna - besvärligt att veta vad man ska sätta på sig när man åker till Stockholm där alla lite äldre damer är så fina.
  Livet är inte rättvist, men det har jag alltid vetat. Ända sen den dagen när jag fick mina glasögon som nioåring och jag var den enda i klassen som hade sådana.
  På den tiden hette det "glasögonorm"...
  Ingrid som önskar dig en god fortsättning på det nya året.

  SvaraRadera
 5. Bloggblad - jag hyllar tesen att det är bra för både fötter och skor att byta. Men visst är bra skor kostsamt!
  Hannele - dina fötter är säkert jättesöta!!!
  Musikanta - damer kan absolut ha gympadojor också i huvudstaden!!!! Själv blev jag "glasögonorm" redan i första klass ... och är det än!

  SvaraRadera
 6. Anonym2:52 em

  En så melankolisk och tänkvärd blogg. Glad att du har många skodon att välja på.
  Det går inte oroa att sig för hela jordklotet - i så fall vore det omoraisktt att avnjuta t ex måltider på Melanders eller Lisa på Torget.

  Kulsprutan

  SvaraRadera