fredag, februari 16, 2018

Konst att trampa på

Har haft en vecka på varmare breddgrader, även om de kunde ha varit aningen varmare. Men bougainvillean prunkade och drinkutbudet var nästan lika färgstarkt, även om jag inte provdrack utan bara förevigade det.

Så brukar det ju sägas att vi inte ska titta ner där vi sätter våra fötter, utan upp  för att se sol, himmel, vackra fasader, klättrande växter och så vidare. Fast ibland lönar det sig att rikta blicken nedåt.

För lever man på en ö måste ju havet vara viktigt, precis som fisket. Alltså har man på en bit av strandpromenaden på Teneriffa förevigat fiskaren och två kvinnor som ingår i hans liv: hustrun (antagligen) som hjälper till med näten, och så sjöjungfrun som möjligen kan fastna i dem ... allt omgivet av vågor. Snyggt eller hur? Konst att trampa på!Copyright Klimakteriehäxan

11 kommentarer:

 1. Ulla Westblom1:57 em

  Plattläggare, ett yrke att beundra. I Falun var det ett gäng plattläggare i somras, somla fina mönster (om än inte så konstrika som dina) på våra gågator mitt i stan. Färdiga strax innan vintern kom, så det är ännu en anledning att vänta på våren. Just idag känns den långt borta med lätt snöfall hela dagen.

  SvaraRadera
 2. Ja det är betydligt mer snö här än på Teneriffa ... fast på Teide är det kanske mer än här, förstås.

  SvaraRadera
 3. skulle passa i vår trädgård, vi har sökt snö... fått sol också!

  SvaraRadera
 4. Jag tycker alltid man bör se var man fötter fötterna även om man ska rikta blicken uppåt!

  Det finns så oerhört mycket vacker stenläggning att se (och mycket man inte vill kliva i)!

  SvaraRadera
 5. ... sätter fötterna ... ska det ju stå. Skyller på vinflaskan.

  SvaraRadera
 6. Alltså med tanke på att du har sandaler på dig och inga strumpor så kan det ju inte varit kallt på riktigt på Teneriffa;-)
  Gillar bilderna från strandpromenaden - urläckra tycker jag. Å det skadar ju aldrig att titta ned och kolla vart man sätter sina fötter - typ i nyllet på fiskaren till exempel;-)

  SvaraRadera
 7. Hannele - ett projekt för sommaren kanske?
  Emma - sånt mant inte vill kliva i är ett bra skäl att kolla neråt!
  BP - jo sandaler gick ju bra. Lät tårna synas för att man skulle se storleken på golvbilderna. Fast jag misstänker att många inte ser de snygga plattorna utan fokuserar på det färgglada drinkutbudet i stället.

  SvaraRadera
 8. (har aldrig rest till ett varmt land... utom att det blir värmebölja ändå vart jag än kommer; +30°C i Ryssland, USA, Berlin, England...)

  SvaraRadera
 9. Och jag har varit på vippen att få värmeslag i Helsingfors, så det så!!!

  SvaraRadera
 10. så varför resa söderut :)

  SvaraRadera
 11. Ja inte är det för att få värmeslag, det kan jag lova! Men skönt avbrott mitt i gråvintern.

  SvaraRadera