måndag, februari 19, 2018

Sista julsmulan m/2017

Tänk ändå vilket uthållighet växter kan ha!
Till julen köpte jag två röda begonior som hamnade i köksfönstret, revolutionerande nog eftersom där alltid brukar stå ett par julstjärnor vid den tiden på året.

Men de där begoniorna, de trivdes. De överlevde till och med åtta dagar helt utan tillsyn, fast vid det laget såg de lite ankomna ut. Nu är de förvandlade till snittblommor. Och verkar trivas som det också, där de tronar i den lilla Aalto-vasen på köksbordet. Som den sista julsmulan av årsmodell 2017.

Copyright Klimakteriehäxan

7 kommentarer:

 1. Anonym10:38 fm

  Valuta för (blom)pengarna!
  Birgitta K

  SvaraRadera
 2. Här blommar julstjärnorna på men de röda högbladen har börjat trilla av till förmån för den vackra grönskan.

  Den röda cyklamen och den lilla cypressen från i julas mår också fint precis som de två små järnekarna från julen 2016. De har i år förresten blommat och det bidde ett litet bär på en av dem. Det föll visserligen av för några dagar sedan ...

  Älskar överlevande blommor!

  SvaraRadera
 3. (begonia är en gammeldags lökväxt som behöver sina viloperioder... utmaning att ta hand om knölen, så gjorde man förr)

  SvaraRadera
 4. Emma - visst är det härligt med överlevarna, fast jag är nog lite mer hårdhudad nu än förr ...
  Hannele - tror aldrig jag skulle lyckas med det! (har aldrig sett nån lök!)

  SvaraRadera
 5. (då är den sån där modern engångsblomma utan knöl)

  SvaraRadera
 6. Visst förvånas man ofta över "naturens" överlevnadsinstinkt;-) Har en novemberkaktus som jag fick av min mamma för 35 år sedan. Den har aldrig skötts förutom med vatten två gånger i veckan. Å japp, den överlevde 6 veckor av torka förra våren. Den blommade som aldrig förr mellan oktober och januari ifjol/ i år...

  SvaraRadera
 7. BP - ja den sorten är faktiskt seg!!!

  SvaraRadera