torsdag, juni 14, 2018

Bokserie nästa?

På torsdagar kommer nästan spiksäkert en helgfråga från Mia i bokhörnan. Den här gången lyder den så här: Är det någon serie du har tänkt läsa i sommar?

Egentligen är jag nästan lite rädd för serier. För att fastna, med en och samma författare, samma huvudpersoner, när nu vår (litterära) värld har så stor variation att erbjuda. Men det finns en serie som jag sneglat på i åratal utan att komma till skott. Man kan också tänka sig den med etiketten "hett i hyllan".

Det handlar om Kerstin Ekmans trilogi "Vargskinnet". De olika delarna heter "Guds barmhärtighet", "Sista rompan" och "Skraplotter". Lovordade av i princip alla. Tänk om det äntligen skulle bli av? Borde åtminstone riva av första delen.

En bonusfråga skickade Mia också med: Vad hittar du på om du ska bjuda på något gott? Så här års är det självklart: jag trakterar alla (och kanske mest mig själv) med jordgubbar, gärna tillsammans med glass, men det går väldigt bra utan också. Jag är jordgubbsfanatiker. Älskar dem. Till råga på allt är de dessutom nyttiga och kalorisnåla ... bara plus!

Copyright Klimakteriehäxan

18 kommentarer:

 1. jag gillar att fastna, läser helst samma författare - är som ett barn som vill höra samma saga om och om igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. (vill äta mina jordgubbar med vispgrädde, för den oroliga kan förmedlas att jag gått ner några kilo)

   Radera
  2. Grattis till vikten! Min kärlek till serier har definitivt svalnat. Den till jordgubbarna består. Utan grädde.

   Radera
 2. Bokserier gillar jag skarpt, fast bara om det handlar om deckare. Gjorde ett försök med Jan Guillous serie efter "Brobyggarna", men blev mer och mer besviken efter varje uppföljare.

  Håller helt med dig om jordgubbar. Äter dom "rakt av" utan varken socker eller glass. Äter nämligen inte glass.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Maken har slukat Guillou. Jag har inte ens gett den en hans ... Rakt av är ett bra sätt att servera jordgubbar. Fast jag gillar ju glass också.

   Radera
 3. Jag brukar sällan läsa en hel serie då jag också oftast blir sugen på att läsa något annat och sen är det svårt att återgå till serien med samma känsla. Jag tipsar dock om en lite annorlunda serie ...

  SvaraRadera
 4. Är nog inte så mycket för serier. Har läst Kerstin Ekmans böcker dock. Ska fortsätta med Ferrantes trea och fyra i höst, hoppas jag. Jordgubbar är gott.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ferrante är ett exempel: jag läste del 1, skippar resten ...

   Radera
 5. Jag läser en del serier men det måste vägas upp av annat, annars blir det för ensidigt. Jordgubbar är gott, men är inte lika frälst som många i min närhet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tillhör nog de frälstas skara ... tröttnar inte, som jag gjort på långa bokserier!

   Radera
 6. Hörde att jordgubbarna bara kostar 15 kr litern!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj - jag köpte för 20, tyckte det var kanonbilligt!

   Radera
  2. 14 kr på Hisingen för söta fina svenska gubbar.

   Radera
 7. Kerstin Ekmans serie har jag inte läst. Tack för tipset.

  SvaraRadera
 8. Nja... sanning med modifikation det där med jordgubbar. Nummer ett på Dirty Dozen-listan för grödor med störst förekomst av bekämpningsmedel. Ekologiskt odlade bäst förstås. ;) Kerstin Ekmans bokserie är verkligen väl omtalad.

  SvaraRadera
 9. Jag är allergisk mot jordgubbar, vilket gör den här perioden lite tråkig. Äter med nöje både rabarber och hallon däremot.

  Vissa serier tar fatt i en och då är det bara trevligt.

  SvaraRadera
 10. Den serien är nog bra. Jordgubbar är sjukt gott.🍓🍓🍓

  SvaraRadera