söndag, juni 10, 2018

Frestande skyltning

Visst är det förunderligt att när man anstränger sig lite för att hålla ner intaget av närande ämnen så lägger man märke till saker man aldrig annars skulle se.
Som den här alldeles vanliga nummerskylten på en bil, till exempel.

Det är skyltsöndag! Och nu råkade det bli extra fokus på mat, i två inlägg, båda med skylt faktiskt.
Hoppas det smakar.
Fler söndagsskyltare brukar dyka upp hos BP så småningom.

Copyright Klimakteriehäxan

11 kommentarer:

 1. jag läser framförkörande bilars skyltar, kollar mer sällan på p-platser.

  SvaraRadera
  Svar
  1. P-platser kollar man bara när man behöver dem. Den här skylten råkade finnas utanför min port och, som sagt, normalt sett skulle jag aldrig ha lagt märke till den!

   Radera
 2. Haha, jag älskar att kolla reg.skyltar! Driver mannen min till vansinne men han har smittats och till sin egen förskräckelse läser han dem också nu. Till min glädje läser sonen dem!

  I Spanien är det attans trist för de är inte så många variationer. De går liksom igenom en bokstavskombination i taget så ett tag reggades alla med FTV till exempel. Många folktandvårder ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den där skyltleken har vi ägnat åtskilliga biltimmar åt! OUG - rouge, JRU - jungfru, TGA - tunga ... och så höll vi på tills ordförrådet tog slut.
   Strax såg vi en ny skylt!

   Radera
  2. På 80-talet var det något underhållningsprogram på tv, troligen på fredags- eller lördagskvällen, som hade en tävling. Den tävlande fick se en registreringsskylt och skulle med hjälp av denna komma på ett ord där bokstäverna ingick och i rätt ordning. Först fyra bokstäver, sedan fem, sex osv. Det var jättekul. Jag kan inte ha varit så supergammal då, 12-13 kanske?
   Tänk som man kommer ihåg.

   Radera
  3. Ja men det är ju bara att fortsätta på den vägen! (jag minns dock inte programmet men jag kanske inte bodde i Svedala när det sändes)

   Radera
 3. Kul skylt. Mat. Jag är också en sån där, som kombinerar och läser reg.skyltar, sen länge!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nåt ska man ju roa sig med när man sitter i kö eller nåt!

   Radera
 4. Du ser, du hittar ju skyltar! Å det är faktiskt inte kvantiteten som avgör utan kvalitén. Vänta bara, om några veckor/månader ser du skyltar överallt, så du "letar" automatiskt, omedvetet kanske men ändå.
  Den här skylten var ju toppen och passar utmärkt till eventet "Mat i Stockholm" som avslutades i Kungsträdgården idag.
  En toppen skylt! Tusen tack för den och länken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag övervägde en sväng i Kungsan men avstod. Tänkte att det skulle mest vara trångt och varmt ... och mat har jag ju hemma!

   Radera
 5. Ha, visst är det så, jag skulle också reagerat, jag tänker på mat all vaken tid...

  SvaraRadera