torsdag, mars 07, 2024

Märkestrogen!

På torsdagar vid pass klockan fem är det dags för helgfrågan från Mia i bokhörnan. I dag undrar hon Har du några favorittillbehör när du läser, som bokmärken, doftljus eller läsningste?

En sak har jag: bokmärken. Och det har jag gott om, kalla mig märkestrogen om ni vill. Här på bloggen visade vi länge Veckans bokmärke, jag kom upp i nästan hundra ... De är av varierande storlek, kvalitet och utseende. Ännu större skillnad är det mellan dem när det kommer till affektionsvärdet.

Några av mina bokmärken är hemgjorda, några är kära souvenirer, några är presenter, några har jag köpt för att jag villhövde dem. Somliga använder jag oftare än andra, men jag växlar ofta. Gjorde faktiskt nyligen ett allvarligt försök att rensa, eftersom jag tycker jag har onödigt många, men det visade sig att jag var redo att skiljas från ytterst få av mina dyrgripar ... 

Doftljus är jag inte särskilt förtjust i, och om jag äter eller dricker något medan jag läser blir det nog inget flytande utan snarare en frukt. Clementinerna är jättegoda just nu!

Här är bildbeviset: jag har gott om bokmärken. På fotot saknas ändå de som just nu
är i bruk.
Copyright Klimakteriehäxan

7 kommentarer:

  1. och biblioteket har tillverkat flera nya bokmärken!

    SvaraRadera
  2. Hahaha! Jag kan faktiskt sakna temat "Bokmärke" som ju har hängt med ett bra tag det också. Det var ju hos dig jag upptäckte utmaningen. Hundöron går fett bort (som det heter) och nu har jag så många bokmärken att jag knappast lär hinna använda dom innan jag dör;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä det blev en omfattande samling till slut!

      Radera
  3. kul med bokmärken av olika slag och från olika ställen. har just framgångsrikt ätit en saftig och mycket god apelsin under läsning och utan att spilla någonstans

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä spilla i böckerna vill man ju verkligen inte! Och risken är obefintlig om man håller sig till bokmärken ...

      Radera
  4. Jag har också gott om bokmärke och köper på mig mer fastän jag inte behöver några.

    SvaraRadera