torsdag, augusti 06, 2009

Hemestertips 9

Hittade en påse djupfrysta plommonhalvor från i fjol i frysen. Och se, det blev en kaka när solen gått ner och dagen hade svalnat!
Vanlig sockerkakssmet med plommonen nedstoppade, jag tog kanske i mesta laget för det blev lite kladdigt som synes - men gott!
Det som dock är konstigt, det är att trädet, som i fjol bar så mycket frukt att grenarna höll på att gå av, det är i år nästan plommonfritt. Ändå minns jag att det blommade. Hade kanske de flitiga bina semester just då? Eller vad är det som gått fel? För de är väldans goda, de där plommonen. Som nu exempelvis, i en hemesterkaka!

RECEPT PÅ HEMESTERKAKA (så slipper du leta)
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl vatten/mjölk/fil/grädde
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver utblandat i mjölet

Stoppa i rikligt med (fryst) frukt eller bär efter lust och tillgång
175 grader i cirka 25 minuter
KLART!

6 kommentarer:

  1. Anonym11:02 fm

    Vilket bra tips. Jag har nämligen på mit plommenträdet huuur många plommon som helst. Och ifjol - 12 stycken tror jag. Så, det blir kaka idag.
    Hälsningar / ela

    SvaraRadera
  2. Jag blundar, är ensam hemma, gräsänka medans maken seglar med sonen i Italien, hur mycket kaka orkar jag äta..


    P.S.
    Har du läst Fredrika Bremer?

    SvaraRadera
  3. P.S.
    Första gången på länge har vi massor med plommon, äpplen, päron, körsbär, vinbär, krusbär..

    SvaraRadera
  4. Å, vad jag blev sugen på denna kaka... men tål ju inte ägg och gluten. Jag får uppfinna en, för mig, ätbar variant.

    SvaraRadera
  5. Åh, vad kul! Nu hittade jag länken till ditt radioprat! Och det funkar. Fast nu ska jag lägga mig. Ska lyssna så fort jag kommer åt, vill jättegärna höra.

    SvaraRadera
  6. Hoppas kakan smakar den som prövar - Nina, hoppas det går att fixa en variant till dej!
    Fredrika Bremer. Hannele. Jag skäms. Uruselt. Fast det står npn i hyllan, det gör det.

    SvaraRadera