söndag, augusti 27, 2023

Angeläget och obegripligt

Du tittar just nu på en ovanligt liten skylt. Det är en pin att ha på kavajslaget eller så, en "brosch" som vill förmedla ett viktigt budskap, ett budskap om att vi alla ska sträva efter att värna om vår miljö och komma upp och gå i mål i inte mindre än 17 delgrenar. Varje gren har sitt eget fält på min pin. Det handlar alltså om hållbar utveckling för hela klotet. Här finns fält för utbildning, liv i havet, fattigdomsbekämpning och jämställdhet för att nämna några.

Aktionen har startat inom FN med målet "Att minska ojämlikheter och orättvisor i världen. Att främja fred och rättvisa. Att lösa klimatkrisen." Angeläget, förvisso. Och en del av Agenda 2030 för hållbar utveckling. Om jag bidrar genom att visa min pin är förstås tveksamt, men kanske kan den väcka en och annan tanke, såväl hos mig som hos andra? Läs mer om de globala målen här. Och vill du också ha en sån här pin så kan den beställas här.

Nästa skylt har ingen (för mig) självskriven uttolkning heller. Varför gör man en sådan, med så gott som oläslig font och, om man lyckas dechiffrera den, obegripligt budskap? 
Som vanligt får man ta Google till hjälp. Tydligen handlar det om en konstutställning. Konstnären är en kvinna från Rumänien, Tincuta Marin. Återstår frågan om hennes verk är lika svårtydda som reklamen för dem?

Skyltsöndag igen, förstås. Ni vet att bloggare som skyltar hittar man enklast den här vägen, via BP:s blogg.

Copyright Klimakteriehäxan

16 kommentarer:

  1. FN har mycket att ta tag i men ytterst är det ju vi medborgare som måste ta tag i saker och ting.
    Fred och rättvisa är ju viktigt, så även miljöarbete.

    Ha en jättefin kväll nu.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tycker ändå att vi rent generellt är dåliga på muiljöarbete och -medvetenhet. Men vi får försöka! Ha en fin söndagkväll du med!

      Radera
  2. Alltså "broschen" gillar jag skarpt, men trodde först att den hade med regnbågsfärgerna och Pride att göra. Gissar att det var meningen att man skulle associera till det också.

    Agenda 2030 hade jag hört talas om - bara en sån sak! Skyltarna påminner om skyltdjungeln på bland annat spanska badstränder, där allt och inget är tillåter/förbjudet. Virrigt. Men färgerna gillar jag.
    Sista skylten kunde jag inte låta bli att googla. Menar inte konstnären utan ville veta vad "CF Hyll stod för: "Independent art space and art advisory in Stockholm". Nej, jag blev inte klokare av den infon...

    En enastående skyltning:-) Tusen tack för den och länken:-)

    PS. Nu ska jag bara googla hur man kommer över din pin...DS.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Antar att det helt enkelt är en konstutställning, men jag blev inte särskilt intresserad.

      Radera
  3. Me again: Nu har jag klickat hem den fina "broschen" som är helt i min smak:-)

    SvaraRadera
  4. LillaSyster7:55 em

    En färgglad brosch men sista skylten är som du säger obegriplig. Ha en nu en ny bra vecka =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Önskar dig också en fin vecka, med eller utan skyltar!

      Radera
  5. Broschen var helt OK, trodde också först att det var en regnbågsbrosch. Andra delen var helt obegriplig, måste jag säga. Men fint skyltat!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fast riktigt så många färgfält har ju ingen regnbåge ... snygg ändå, trots att man måste förklara vad min pin står för.

      Radera
  6. Broschen visste jag inte vad den stod för. Men nu när du förklarat ser jag den som ett vällovligt initiativ. Men en större spridning vad gäller det hela vore på sin plats. Alltså mer info.
    Sista skylten var just "diffus". Utrymme för egen tolkning.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Agenda 2030 är inget man hör folk prata om stup i kvarten, tyvärr. Vi måste bli bättre på att ta hand om vår värld!

      Radera
  7. En jättefin pin ju, tack för tipset! Ja, den andra skylten är inte lätt att förstå!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den kostar 55 kronor, hoppas något går till miljöarbetet.

      Radera
  8. Den broschen har jag inte sett förut, men rutsystemet för de globala målen känner jag till. Det har jag varit på en föreläsning om eftersom jag är med i Stiftsfullmäktige. Det är nog kanske fem år sedan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaha och har du då räddat världen sen dess? Jasså INTE??!!!
      Suck det har inte jag heller. Suck igen.

      Radera