söndag, augusti 13, 2023

Fotbollsfest med och utan blåbär!

Att kallas "blåbär" i idrottsvärlden är inget att sträva efter. Det betyder nämligen att man är nybörjare och väldigt lite hemmastadd i den sport man råkat satsa på. Alltså är inte ett enda blåbär uttaget till landslaget som är i Nya Zeeland/Australien och spelar fotbolls-VM för damer. Men just nu finns det sportvänliga blåbär i matbutiken! 

Det handlar om de här stora odlade "amerikanska" blåbären med vitt fruktkött. Knallgoda, och så slipper man den missfärgade tungan som inte är särskilt klädsam ... Hur som helst är de här bären perfekta tillbehör till min favoritlunch, bananpannkaka, och jag kan äta enbart bären som vore det godis.

Denna vecka har man kunnat köpa 300 gram blåbär på Ica för 30 kronor, och enligt förpackningen bidrar köparen då till Svenska fotbollförbundets arbete för demokrati, jämställdhet och integration. Dock framgår inte hur stor del av köpesumman som går till välgörande ändamål. Men lite är också något, förstås. För att understryka vikten av stödet står det också med pyttesmå bokstäver på etiketten "Alla är olika. Olika är bra." Bara att instämma!

Äter fotbollsblåbär gör man ju i alla fall gärna, i väntan på semifinalen i VM när Sverige ska möta (läs spöa) Spanien på tisdag. Heja tjejer, här hemma äter vi inte bara blåbär, vi håller tummarna också! Det ska bli fotbollsfest, precis som bäretiketten säger!

Därmed förklarar jag denna veckas Skyltsöndag för avklarad för min del, pinsamt medveten om att en skylt är nästan ingen skylt. Men ändå. Kolla fler skyltar via BP.

Copyright Klimakteriehäxan

10 kommentarer:

  1. LillaSyster4:50 em

    Heja Sverige! Hoppas verkligen att tjejerna kan klå upp de spanska tjejerna. Blåbär är gott, men det är mer smak på de svenska än de stora amerikanska. Ha en bra kväll!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är inte samma bär, helt klart. Jag gillar båda!

      Radera
  2. En match vi ser framemot, hejja sverige. :)

    Blåbär är ju gott förstås men de där har jag aldrig provat, handlar ju nästan aldrig på ICA men de kanske finns i annan butik också.

    Enda stödet jag ger är ju genom "svenska spel" när jag satsar en slant...alltid något.

    Ha det bäst nu.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Samma blåbär hos Coop och Lidl! Ska bli kul att se matchen på tisdag (hoppas jag)!

      Radera
  3. Hahaha! Fotboll överallt just nu. Sånt värmer. Rejält Till och med ICAs tv-reklam är fotbollsorienterad, och den är himla rolig.
    Har aldrig ätit amerikanska blåbär, knappt svenska heller. Är inte så värst förtjust i just blåbär. Har inte ens sett påsen i affären. Men skoj att en så stor kedja om ICA bidrar till Svenska Fotbollförbundets arbete. Eloge!
    Stort tack för blåbären och länken:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag älskar alla sorters bär! Men tycker mer om att äta dem än att plocka dem ... enklast att plocka dem ur butikens hylla!

      Radera
  4. Jag tycker ju att ICA med sina stora vinster kunde skänka minst 2/3 av intäkterna till Fotbollsförbundets tankar under denna VM period. Sen kan de utveckla detta till andra produkter och annan verksamhet. Medicinsk forskning behöver pengar för där går staten inte direkt in med pengar.
    Har testat blåbären och visst ger de mersmak.
    Bra skylt och bra syfte.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ica brukar ha rosabandet-varor också, men det är klart att de behåller de stora vinsterna själva ...
      Jag är helt hooked på blåbären.

      Radera
  5. Jag har aldrig smakat dessa vitköttade blåbär, men jag tror dig när du säger att de är goda. Dock köps inga bär så länge skogen här kryllar av blåbär och om jag inte orkar plocka så sitter en försäljare utanför Willys och säljer färska och rensade fina blåbär som han själv plockat. Normalt har vi en "tiggare" som bara sitter där med sin mugg sommar som vinter och jag tycker om att man istället tar initiativ att vara lite arbetsam också...när chansen ges.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skulle absolut köpa om nån erbjöd - rensade t o m, fantastiskt! Men det blir inte mycket plockat för mig, varken bär eller svamp, för jag vill inte gå i skogen utan sällskap och det har jag inget.

      Radera