onsdag, augusti 23, 2023

TV-tips: en halvtimme om humor

Vet inte hur många gånger jag hört samma sak: det finns ingenting för folk över 60 att se i tv, förutom en eller annan repris.

Det kan naturligtvis kännas så. Men Utbildningsradion producerar en ambitiös serie som heter "Studio 65" och den tar verkligen sikte på den publik som man vet finns, den årsrika publik som vill se på tablå-tv och kanske inte är helt bekväm med streaming. Mestadels pensionärer, helt enkelt.

Nu har jag just sett ett avsnitt med god behållning: "Var det roligare förr?" Handlar om humor förr och nu, vad vi skrattar åt och vad man får skämta med. Kattis Ahlström programleder och har tre etablerade skämtare som gäster: Lennie Norman, Ann Westin och Adde Malmberg.

Som expert medverkar Ingmar Skoog, överläkare och professor i psykiatri vid Sahlgrenska Akademin på Göteborgs Universitet och föreståndare för Centrum för åldrande och hälsa, AgeCap, ett tvärvetenskapligt forskningscentrum som arbetar med att öka människors möjlighet till ett gott åldrande.

Att ett gott skratt förlänger livet förefaller hur som helst vara en högst gångbar sanning. Blir du lite sugen så hittar du programmet här! Trettio inte alls tråkiga minuter.

Copyright Klimakteriehäxan

4 kommentarer:

  1. Har så otroligt svår för att "umgås" med/ser på pensionärer. Oavsett om det är irl-möten (pensionärsträffar av olika slag) eller tv-program för 65-plussare så känner jag mig 20 år äldre än vad jag är... i huvudet alltså. Eller som min man brukade säga: "Humour doesn't travel", ett uttryck som jag helt skriver under på.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Känner igen känslan: ja men sååååå gammal är väl ändå inte jag? Men det här samtalet var bra faktiskt.

      Radera
  2. kanske något för min unge make som inte pensionär

    SvaraRadera
    Svar
    1. Pensionär eller inte - humor behöver vi alla!

      Radera