torsdag, november 23, 2023

Den hjälpen kommer väl aldrig fram?

Visst begriper jag att alla organisationer och företag behöver viss administration. Och nog fattar jag att det aldrig är gratis. Men jag önskar ändå att man tänkte ett varv extra innan man bestämmer sig för en viss sorts pr-kampanj. Extra tydligt blir det så här före jul.

De droppar in en efter en, försändelserna med julkort, julklappsetiketter och almanackor från allehanda välgörenhetsorganisationer. Man förväntas också betala för det man fått, trots att man inte beställt något. Att returnera är inte ett alternativ.

Fast nog undrar jag och säkert många med mig hur man tänker när pengar som folk skänkt för att ge flyktingar tält och filtar, mat till hemlösa, veterinärvård till gatuhundar eller kläder till de som inget har då väljer att köpa in julkort en masse och skicka ut dem med posten lite på måfå.

Absolut inser jag att de där korten inte är dyra i inlöp och att massutskick kostar mindre än vanliga brev på posten, men det rätar inte ut mina frågetecken:

1. Vet man inte att antalet julkort som skickas krymper för varje år?

2. Skulle det inte vara bättre (inte minst i pr-avseende) att satsa de här pengarna på det ändamål de från början var tänkta för?

3. Vad ska exempelvis jag göra med de där julkorten? Skickar e-post numera som så många andra. Och lider av att slänga papper i onödan, skogen står ju inte där bara för min skull.

Sammanfattningsvis lyder min maning: TÄNK OM OCH TÄNK RÄTT. Hjälp hjälpen komma fram! Men ingen lär bry sig. Inte nästa jul heller. Tyvärr.

Copyright Klimakteriehäxan

6 kommentarer:

  1. vi har anmält till SKATTEVERKET att vi inte vill ha direktreklam

    SvaraRadera
  2. Utskick av direktreklam
    Reklamspärr (Statens personadressregister)

    SvaraRadera
  3. Håller helt med dig. Jag la ju också upp min brevskörd från välgörenhetsorganisationer och forskningsfonder under "Tråktorsdag" förra veckan.

    Enda "gänget" jag supportar och har gjort så i minst 20 år är mun- och fotmålarna. Tycker deras verk är fantastiska. Dessutom skickar jag faktiskt fortfarande några få julkort till äldre personer. Sedan finns de ju också en och annan bloggkompis som uppskattar "riktiga" julkort.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har också betalat ibland. Och resultatet: man får ännu fler tiggarbrev från organisationen ... suck!

      Radera
  4. Kloka tankar! INstämmer- Vi har anmält att vi inte vill ha och har även en skylt på dörren om detta-Men det hjälper inte alltid. Har också returnerat och det har hjälpt.
    Precis som BP så stöttar jag "mun och fotmålare" och har gjort så länge. Och jag stöttar ALS och Cancerforskning men utan diverse tillsända skrifter.

    SvaraRadera